Foodlab
Hírlevél n. 1 - November 2015    
   

FOODLAB pályázat célkitűzése


A pályázat egy új tanulási módszer bevezetésével azt célozza, hogy növelje az egyetemi hallgatókban a vállalkozási szellemet, segítse az élelmiszeripari szereplők közötti kommunikációt, és elősegítse innovatív projektek kifejlesztését.
A pályázat mindehhez működtetni fog egy európai tudástranszfer platformot, ahol tanfolyami anyagok, eszközök és útmutatók elérhetővé tételével kívánja segíteni a jövő vállalkozóit, illetve elősegíteni az élelmiszeripari vállalatok, technikai központok vagy business angel-ek közötti együttműködést (Innofood adatbázis és fórum). A Foodlab projekt nemzeti élelmiszeripari szövetségek, illetve az Európai Technológiai Platform „Food for Life” támogatásával kíván minél szélesebb körű közönséget elérni.
Legfőbb várható előnyök: kapcsolatteremtés az akadémiai és az ipari szektor között, a vállalkozási ismeretek bővítése a tanulók körében, valamint az innováció áramlás segítése. További információ


   

FOODLAB – Foodbusiness network adatbázis


Az Innofood adatbázis által, az érdeklődők az élelmiszeripari szövetségekkel kapcsolatos, a technológiai parkokra, és a jelenlegi élelmiszer-klaszterekre vonatkozó adatokhoz juthatnak. Továbbá, az élelmiszeripari innovációban érdekelt vállalatok profiljához, lehetséges pályázati lehetőségekhez és új, innovatív termékek leírásához, beleértve az ECOTROPHELIA verseny keretében kifejlesztett összes terméket.
Ezáltal lehetővé válik a kompetenciák, igények, korábbi és folyamatban levő pályázatok feltérképezése.

Ide kattintva jelezheti érdeklődését az Innofood adatbázissal kapcsolatban.

   

Hamarosan


"Diákok, oktatók és Kkv-k körében végzett kérdőíves felméréssel igyekszünk majd azonosítani azokat az igényeket, kompetenciákat, melyek az európai tudástranszfer platform alapját fogják képezni."

   

EXPO 2015

FOODLAB pályázat bemutatkozott a Milan Expón


A Milan Expo 2015. május 15 és Október 31. között került megrendezésre. Idei témája "Táplálni a világot, energiát adni az életnek".
2015 Július 2-án, csütörtökön, az Expo európai pavilonjában került megrendezésre az "Innováció, mint az élelmiszeripari szakemberek oktatásának része" című konferencia, melyen az ECOTROPHELIA verseny eredményei és a FOODLAB is bemutatásra került.


   

A felhasználóknak nyújtott előnyök


Diákok és tanárok számára: az egyetemek szabad hozzáférést kapnak, mellyel ingyenesen elérik az összes oktatási anyagot.
Vállalatok/startup-ok: bizonyos tartalmak és adatok elérhetőek lesznek, vállalkozói szellem növelésére, illetve a fiatalok segítésére élelmiszeripari vállalkozásuk elindításában.
Kkv-k/ipar: engedély vagy díj ellenében a feltöltött anyagok többsége elérhetővé válik.
A pályázat a következőket valósítja meg:

   

Erasmus plus
FoodLab is a Knowledge Alliance
Project n. 554453-EPP-1-2014-1-FR-EPPKA2-KA
http://foodlab.eu.com