
Listeria audit rendszer
A Listeria monocytogenes a környezetben, széles körben előforduló, számos környezeti tényezővel (hőmérséklet, pH) szemben ellenálló patogén, amely számos élelmiszercsoport szennyeződését képes okozni nem megfelelő szabályozási módszerek megléte esetén. Az érintett élelmiszerek között lehetnek:
- húsipari termékek,
- tejipari termékek,
- gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök.
A vállalatoknak a szennyeződés megelőzésére kell törekednie, melyben a Campden BRI Magyarország szakértői segítséget tud nyújtani partnereinek.
A Listeria audit rendszer a HACCP és a Listeria Megelőzési Rendszer követelményeit követi és mind az üzemi környezet felülvizsgálatát, mind a dokumentáció áttekintését magában foglalja.
Az audit megállapításairól a vállalat egy részletes jelentést kap.
A Listeria Megelőzési Rendszer kidolgozásához kapcsolódó szolgáltatásaink.
Letölthető dokumentumok:
- Szórólap:Listeria monocytogenes kockázatának csökkentése, megelőzésének szabályozása
- Szórólap:Listeria audit rendszer
További információ:
dr. Sebők András | Tel: +36 1 433 1470 | E-mail: a.sebok@campdenkht.com |
Berczeli Attila | Tel: +36 1 433 1476 | E-mail: a.berczeli@campdenkht.com |
Kertész Zsófia | Tel: +36 1 433 1486 | E-mail: z.kertesz@campdenkht.com |