Campden BRI logo
K+F, palyazatok

A magyar részvétel fokozása az EIT Food tevékenységeiben


Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott projekt


A projekt szerződésszáma: 2021-1.2.1-EIT-KIC-2021-00007

NKFIH

A projekt célja a KFI, vállalkozásfejlesztési és oktatási tevékenységek összehangolásával a hazai élelmiszeripar innovációjának erősítése; a Campden BRI Magyarország, s így a magyar részvétel mértékének növelése az EIT Food tevékenységekben és a nemzetközi KFI projektekben.


Ez hozzájárul ahhoz, hogy a tudásháromszög résztvevői, főként a vállalkozások és start-upok, növelni tudják szerepvállalásukat a nemzetközi projektekben, vállalkozásfejlesztési és hálózatépítő programokban, az EIT Food tevékenységekben.


A KFI tevékenységek részeként terveztük a Pro4Bake, EIT Innovációs projektben kifejlesztett sütőipari KKV-nél alkalmazható termelés tervező és fogyasztói igény előre jelző szoftver kidolgozását. A projektben a digitális iker és mesterséges intelligencia alkalmazása jó példája az Ipar4.0 és digitalizációs megoldásokkal elérhető előnyöknek az élelmiszeriparban.


A projekt során vállalkozásfejlesztési workshopokat rendeztünk és fogunk rendezni, ahol cél , hogy minél több, innovatív, későbbiekben skálázható ötlet kerüljön kidolgozásra, s ezek minél nagyobb potenciállal jussanak be valamelyik EIT Food nemzetközi programba.


Ezen rendezvények, események évente kerülnek megrendezésre, így járulva hozzá az élelmiszeripari innovációs közösség megerősítéséhez. 30 élelmiszer-feldolgozó vállalkozást meglátogatva ismertetjük a vezetőkkel az EIT Food kínálta, az igényeikhez szabott KFI, oktatási és szaktudás fejlesztési lehetőségeket és a vonatkozó sikeres projekt példákat, annak érdekében, hogy elősegítsük az EIT Food-ban való részvételüket.


Mind a vállalkozásfejlesztési mind a KFI, kísérleti fejlesztési tevékenységek tartalmaznak oktatással kapcsolatos elemeket, amelyek kiegészítik a Campden BRI Magyarország és a PANNON Pro, az EIT Food magyar Hub tevékenysége keretében végzett oktatásait.


Az EIT Food aktuális innovációs pályázati felhívása:


EIT Food Impact Funding Framework


Versenyképes, nyílt pályázati lehetőség, hogy elősegítse az ambiciózus, hosszú távú együttműködést, amely mindannyiunk javát szolgáló élelmiszerrendszer-változást eredményez.
A finanszírozás két külön területre összpontosít - nagyobb léptékű együttműködési programokra és innovatív egyedi projektekre.


A pályázati felhívásról bővebb információ az EIT Food honlapján elérhető: https://www.eitfood.eu/open-calls/impact-funding-frameworkEITFOOD

EIT Food Awareness Day 2023. november 07.

Tematika: Innovációs lehetőségek az élelmiszeripari vállalatok számára


A rendezvény meghívója, programterve letölthető itt.


A projekt szerződésszáma: 2021-1.2.1-EIT-KIC-2021-00007


EIT FOOD hivatalos weboldala: https://www.eitfood.eu/


EIT FOOD Campden BRI : https://campdenbri.hu/palyazatok/EITFOODPLATFORM.php


További információ:


Berczeli Attila Tel: +36 1 433 1470 E-mail: attila.berczeli@campdenbri.co.uk
Varsányi Kinga Tel: +36 1 433 1477 E-mail: kinga.varsanyi@campdenbri.co.uk

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/campden-bri-hungary