Campden BRI logo
K+F, palyazatok
EIT EIT


EIT FOOD PLATFORM


Az EIT küldetése:


Az EIT a Horizont 2020, az Európai Unió kutatási és innovációs keretprogramjának szerves része.


Az EIT Tudományos és Innovációs Közösség tagjai innovatív megoldásokat dolgoznak ki az olyan komoly kihívást jelentő területeken, mint az energiaipar, az éghajlatváltozás, az egészségügy, a nyersanyagok, a digitalizáció és az élelmiszeripar. Biztosítják a hozzáférést a tehetségekhez, tudáshoz, támogatásokhoz és új üzleti ágazatokhoz annak érdekében, hogy:

képzést nyújtsanak a vállalkozók új generációjának

Az EIT keretében működő nyolc Tudományos és Innovációs Közösség (KIC):


Az EIT mindegyik innovációs közössége regionális szervezeti egységeken keresztül fejti ki tevékenységét.


Bővebb információ az EIT-Élelmiszer innovációs közösség tevékenységeiről: https://www.eitfood.eu/


Az EIT Regionális innovációs rendszer (EIT RIS)


Lehetőséget nyújt azoknak az innovátoroknak bekapcsolódni az EIT hálózatába, akik nem partnerek, de célirányos támogatást nyújtva a személyek, szervezetek részt vehetnek az EIT innovációs közösség programjaiban, szolgáltatásaiban, tevékenységeiben.


EIT RIS országok:

EU tagállamok: Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Észtország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Málta, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Románia

H2020 programhoz tartozó európai országok: Albánia, Örményország, Bosznia-Hercegovina, Feröer-szigetek, Macedónia, Grúzia, Moldova, Montenegró, Szerbia, Törökország, Ukrajna


Kapcsolódó információ:


AZ EIT FOOD TEVÉKENYSÉGE


INNOVÁCIÓ


Ösztönözzük az együttműködést az egész élelmiszer-rendszerben az innovatív technológiák, termékek és szolgáltatások fejlesztése érdekében, valamint az élelmiszer jövőjéről szóló közös jövőkép kialakítása érdekében, jobbá átalakítva.


OKTATÁS


Olyan tehetségeket vonzunk és képzünk ki, akik elősegítik az élelmiszeripar-rendszerének innovatív átalakulását, amely eredményeként olyan egészséges és fenntartható ételeket kerülnek előállításra, melyekben a társadalom megbízik.


VÁLLAKOZÓI TEVÉKENYSÉG


Az induló (start-up) vállalkozások alapvető szerepet játszanak az élelmiszerrendszer átalakításában. Ezért támogatjuk mind a meglévő és induló innovatív vállalkozásokat, hogy új innovációkkal (termékekkel, szolgáltatásokkal) lássák el Európát.


NYILVÁNOS ESEMÉNYEK


Úgy gondoljuk, hogy mindannyian felelősek vagyunk és kapcsolatba kerülünk nap mint nap az élelmiszerekkel, ezért együtt kell működnünk az élelmiszer-rendszer megújítása érdekében.Az EIT Food projektjeiről bővebb információ: https://www.eitfood.eu/eit-food-projects/


Az EIT Food aktuális programjairól az eseménynaptár alapján tájékozódhat: https://www.eitfood.eu/events/
További információ:

dr. Hegyi Adrienn, Campden BRI Magyarország

Tel: +36 1 433 1484
E-mail: adrienn.hegyi@campdenbri.co.uk

Varsányi Kinga, Campden BRI Magyarország

Tel: +36 1 433 1477
E-mail: kinga.varsanyi@campdenbri.co.uk