Campden BRI logo
.
EIT

IVSILA
Intelligent Vision System for In-Line Analysis of baked products


Intelligens látórendszer sütőipari termékek in-line ellenőrzésére


Az IVSILA projekt célja egy, a gyártósoron alkalmazott intelligens látórendszer kifejlesztése, amely lehetővé teszi az élelmiszeripari vállalatok számára, hogy profitábilis módon reagáljanak az élelmiszer-pazarlás társadalmi problémájára.


Az élelmiszer-pazarlás 53%-a az előállítás fázisában keletkezik*, így a termelés hatékonysága jelentős társadalmi és gazdasági kérdés.


Az IVSILA megoldást kínál az élelmiszeripari gyártósorok hatékonyságának javítására, emellett az ipari szintű élelmiszer-pazarlás problémájának kezeléséhez is egy lehetséges eszközt szolgálatat. Az IVSILA vizuális paraméterek segítségével, valós időben ellenőrzi a gyártást: a rendszer termékhiba észlelése esetén jelzést ad a gyártósor információs rendszerének, lehetővé téve a hibás termékek kiválogatását és a technológiába történő valós idejű beavatkozást.


Így az IVSILA elősegíti és katalizálja az élelmiszer-termelési lánc digitális transzformációját.


A projekt várható eredménye egy, a gyártásban rugalmasan alkalmazható monitoring-rendszer, melynek alapját a gyártóvonalra telepített látórendszer adja.


Az eszköz kialakítása teljes mértékben igényre szabható és adaptálható egyéb (nem sütőipari) technológiákra is.

* https://librairie.ademe.fr/dechets-economiecirculaire/2213-food-losses-and-waste-inventoryand-management-at-each-stage-in-the-foodchain.html


Finanszírozó szervezet: EIT (European Institute of Innovation & Technology) Digital


A projekt időtartama: 2021 január – 2021 december (2022 májusáig meghosszabbítva)


EIT

Bővebb felvilágosítás:

Berczeli Attila
Tel: +36 1 433 1476
E-mail: attila.berczeli@campdenbri.co.uk