Campden BRI logo
.
d4pack

D4PACK


A közép-európai élelmiszeripar átállásának támogatása a következő generációs csomagolási megoldások felé


A projekt célja:

Az Európai Unió környezet- és klímavédelmi, továbbá élelmiszerbiztonsági céljaival összhangban innovatív csomagolóanyagok kifejlesztésére van szükség, melyek teljesítik mind a fenntarthatóság, mind a hosszútávú élelmiszertárolás feltételeit, jelentősen csökkentve ezzel a hulladékok mennyiségét.

A hagyományos közép-európai agrár-élelmiszeripari vállalatok azonban a korlátozott erőforrásaik miatt nehezen tudják felmérni a fejlett csomagolási megoldások termelésükre gyakorolt hatását. Ennek megváltoztatása érdekében a D4PACK projekt olyan technológiaátadási szolgáltatást hoz létre, amely segít a vállalatoknak abban, hogy jobban megértsék és felbecsüljék az új fenntartható csomagolási megoldások alkalmazhatóságát a működésükben. A konzorcium egy korai iránymutató eszközt és egy átfogó döntéshozatali keretrendszert dolgoz ki és tesztel a projekt során, amelyek célja, hogy támogassa a technológiák széleskörű bevezetését.


A projekt első évében a Campden BRI Magyarország feladatai közé tartozik a projekt célkitűzései szerint releváns, aktuális K+F projektek feltérképezése, adatbázisba szerkesztése és ezzel a bevezethető technológiák azonosítása, amelyek az agrár-élelmiszeripari vállalatok igényeit leginkább kiszolgálják.
A későbbiek során egy Hackathon kerül megrendezésre a Campden BRI Magyarország által, abból a célból, hogy támogassuk a csomagolóipari szereplők számára a megfelelő háttérismeretek átadását, a döntéshozatalok megkönnyítését, illetve a partneri kapcsolatok építését.


Projekt partnerek: Economic Centre from Verona for the Industries, Łukasiewicz Research Network - Łódź Institute of Technology, Chamber of Commerce and Industry of Slovenia – Chamber of Agricultural and Food Enterprises, Krakow University of Economics, Innoskart Business Development Nonprofit Ltd., PROMA-PACK Ltd., Federation of the Food and Drink Industries of the Czech Republic


A projekt időtartama: 2024 június – 2026 november


A projekt weboldala:https://www.interreg-central.eu/projects/d4pack/


A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával jöhetett létre, az Interreg Central Europe program keretében.


A projekt azonosítója: CE0200822


Kapcsolódó szolgáltatásaink:


További információért: