Campden BRI logo
.

SMAF – Smart Agricultural Farming program 2024-ben.

Dátum: 2024. szeptember


A tavalyi sikerekre alapozva idén is folytatódik a SMAF – Smart Agricultural Farming projekt, melynek keretében lehetőségünk nyílik, hogy áttekintsük a mezőgazdasági és élelmiszeripari digitális innovációkat. Idén egy olyan nagyszabású rendezvényen tudjuk ezt megtenni, ahol az agrár-élelmiszeripart jelentősen befolyásoló vállalatok és szervezetek is részt vesznek, valamint akár több száz gazdálkodó is meg tudja osztani véleményét, ötleteit, igényeit. Tekintve, hogy a SMAF projekt az EIT Food társfinanszírozásával egy nemzetközi konzorcium (Magyarország, Görögország, Olaszország, Spanyolország) által kerül kivitelezésre, így előadásainkban a nemzetközi partnerek tapasztalatait, innovációs eredményeit is tudjuk közvetíteni a résztvevők felé. Előadásunk fókuszában a gyomkezelés és a környezeti alkalmazkodás digitális módszerei lesznek, de emellett bemutatjuk, hogy milyen fejlesztések vannak folyamatban az agrár-élelmiszeriparban; milyen fejlesztésekre van még igény a jövőben; hogyan befolyásolja a digitalizáció a termelést és feldolgozást; mely nehézségekkel kell szembenézzünk.


A rendezvényre regisztrált vendégeinknek díjmentes belépést és egész nap ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítunk.


Kövessék nyomon online felületeinket, hiszen a regisztrációs linkkel és a rendezvény további részleteivel kapcsolatban hamarosan ismét jelentkezünk! Bármely további felmerülő kérdés esetén forduljanak Téglásy Zsigmond kollégánkhoz bizalommal a zsigmond.teglasy@campdenbri.co.uk email címen.


SMAF


Webinar KAP élelmiszeripari pályázatokról!

Dátum: 2024.06.04 10:00


Tisztelt Ügyfeleink!


Régóta várt pályázati forrás érkezik az élelmiszeripari vállalatok részére a KAP keretében!

Igényeljen támogatást széleskörű fejlesztési, beruházási terveihez! Ingyenes Webinar rendezvényünkön a pályázatról részletesebb információkkal és technikai segítségnyújtással is szolgálunk. Regisztráljon most!


A KAP Stratégiai Terv keretében jelentősebb támogatást kapnak az élelmiszeripari vállalatok is, melynek első mérföldköve a várhatóan június 25.-től beadható „Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása” elnevezésű pályázat. Támogatható technológiai fejlesztés, ingatlan beruházás/felújítás, gép beszerzés, informatikai fejlesztés maximum 200 millió forintig. Pályázni országosan és vállalati mérettől függetlenül is lehet! A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, amiben várhatóan 800-1000 projekt részesülhet! A támogatási keretösszeg 50 Milliárd forint!


A pályázat összeállítása komplex feladat, amihez alapos és szakszerű tervezés szükséges. Fontos, hogy a támogatási kérelem szakmai tartalma megvalósítható és fenntartható módon kerüljön kidolgozásra, hiszen az így szerezhető plusz pontok jelenti a valódi versenyelőnyt! A körülbelül 30 perces ingyenes Webinar rendezvényünkön ismertetjük az adminisztratív tudnivalókat, a pályázati felhívás legapróbb részleteit, valamint a technológiai, üzemtervezési, élelmiszerbiztonsági, és minőségbiztosítási szempontokat is, melyek hatékonnyá és fenntarthatóvá teszik fejlesztését!


A Webinar időpontja: Június 4, kedd, 10:00.


A Webinar elérhetősége: Microsoft Teams, melyhez belépési linket a sikeres regisztrációt követően küldünk!


A Webinar ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tehet meg.


A pályázat részleteivel és segítségnyújtással kapcsolatban forduljanak bizalommal Téglásy Zsigmond kollégánkhoz zsigmond.teglasy@campdenbri.co.uk e-mail címen, vagy a +3614331473 telefonszámon keresztül
Ecotrophelia Magyarország 2024 élelmiszer innovációs hallgatói verseny


Kitaláltál egy innovatív és fenntartható élelmiszert? Szeretnéd megváltoztatni a csomagolását a termékednek a fenntarthatóság érdekében? Hagyd, hogy a gondolat valósággá váljon és jelentkezz az Ecotrophelia Magyarország 2024 élelmiszer innovációs hallgatói versenyre!


A magyarországi fordulót a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft., a Campden BRI UK és a Nemzeti Innovációs Ügynökség rendezi

A versenyben Ph.D hallgatók és jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező, másoddiplomás képzésben résztvevő hallgatók nem vehetnek részt.


Várjuk minimum 2, maximum 10 fős csapatok jelentkezését 2024. 05.31-ig.


A nyertes csapat részt vehet az Ecotrophelia Europe 2024 nemzetközi versenyen, mely Párizsban a SIAL kiállítás keretein belül kerül megrendezésre (az utazási és szállásköltséget fedezi a program). A nemzetközi verseny időpontja 2024 október 20-21.


A 2. és 3. helyezett csapatok értékes ajándékutalványokat kapnak, melyek a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft tetszőlegesen kiválasztott tanfolyamán való részvételre jogosítanak


Továbbá a csapatok ingyenesen részt vehetnek az EIT FOOD által kiadott angol nyelvű, Inspire4Ecotrophelia, 12 óra terjedelmű, online Enterpreneurship/vállalkozásfejlesztés kurzusán, ami EIT Food Inspire for Ecotrophelia bizonyítvánnyal / igazolással zárul. A kurzus elvégzése a nemzetközi versenyen résztvevők számára kötelező!


A nemzetközi verseny díjai a következők:

Ecotropheliaprizes

A regisztrációs lap letölthető innen.


A kitöltött regisztrációs lapot 2024. Május 31-ig, Sándor Andreának (andrea.sandor@campdenbri.co.uk) küldjétek vissza.
Izgalmas fejlesztések a gyomfelismerésben a ReWeeMap segítségével!


2024.04.10, Kecskemét


reweemap reweemap

A ReWeeMap project találkozó keretein belül elmélyedtünk a dróntechnológia és a mesterséges intelligencia élvonalbeli módszereiben, hogy forradalmasítsuk a gyomfelismerést, különös tekintettel a rendkívül mérgező Datura stramonium mezőgazdasági területeken való felismerésére.


Ezen az egyedülálló találkozón az iparági vezetők (ART21, Agri-Corn, Univer-Agro) és a kutatás-fejlesztési szervezetek (Szegedi Tudományegyetem és Campden BRI Hungary), valamint a Plantadrone és a Agro Machina Hungary Kft. drónspecialistái vettek részt.


Eredményes megbeszélést folytattunk a drónok repülési módszereiről, sőt, tesztrepüléseket is végeztünk!


A gyomgazdálkodás újragondolása a ReWeeMap segítségével.


Az EIT Food által finanszírozott ReWeeMap egy úttörő kezdeményezés, amely egy sokszínű konzorciumot egyesít egy kritikus mezőgazdasági kihívás megoldására: a Datura stramonium korai felismerésére és kiirtására.


További információ:


ReWeeMap project: https://campdenbri.hu/palyazatok/ReWeeMap.PHPTámogatott szakmai segítségnyújtás akár több százmilliós pályázati fejlesztéshez!


Kérje pályázatból támogatható szakmai tanácsadási szolgáltatásunkat a hamarosan megjelenő beruházási pályázatok kapcsán!


Páratlan fejlesztési lehetőség élelmiszeripari és mezőgazdasági vállalatoknak az élelmiszeripari feldolgozó üzemek fejlesztése pályázatban az alábbi tárgykörökben:A pályázaton várhatóan földrajzi és vállalati méret nélküli korlátozás nélkül indulhat minden élelmiszeripari vállalkozás.


Szolgáltatásainkról részletesen:https://campdenbri.hu/szolgaltatasok/szolgaltatasok.php/


Magyarország Stratégiai Terve a Közös Agrárpolitika megvalósítására a 2023-2027 közötti programozási időszakban várhatóan jelentős forrásokat biztosít az élelmiszeripari vállalatok fejlesztésére. A feldolgozó üzemek korszerűsítése azonban sokesetben technológia-váltást, akár élelmiszerbiztonsági, jogszabályi követelményeknek való megfelelősségben bekövetkező változást is magával hoz. A feldolgozó ágazat modernizálásának és a digitalizáció fellendítésének támogatása egy régóta fennálló igénye a szektornak, a jelenlegi KAP Stratégiai Terv pedig hiánypótló lehetőséget nyújt erre.


Tanácsadási és képzési szolgáltatásaink keretében biztosítjuk, hogy egy új üzem kialakítása vagy meglévő felújítása során a fejlesztés megfeleljen az élelmiszerbiztonsági, higiéniai, jogszabályi, valamint minőségbiztosítási szabványoknak és előírásoknak. Emellett biztosítjuk ügyfeleink jövőbeni versenyképességét is az elsődleges digitalizációs üzemszervezési szempontok figyelembevételével, amely lehetővé teszi a termelésoptimalizációt, a gazdasági- és környezeti fenntarthatóságot is jelentő erőforrás-monitoringot, valamint a szenzoros mérések és a stabil adatkapcsolat kialakítását egyaránt. Több évtizedes nemzetközi tapasztalatunk alapján kijelenthető, hogy egy szakmailag megalapozott tanácsadási szolgáltatás később a hatékonyság növelése által akár többszörösen is megtérülhet.


A pályázatokban tanácsadási tevékenységre is várhatóan igényelhető lesz támogatás a felhívásokban megadott szabályok szerint, ennek részleteivel kapcsolatban forduljanak bizalommal kollégáinkhoz az alábbi elérhetőségeken:


Berczeli Attila( attila.berczeli@campdenbri.co.uk ) és Téglásy Zsigmond (+36 1 4331476) (zsigmond.teglasy@campdenbri.co.uk)

EITFOOD EITFOOD

EIT FOOD SOLUTIONS PROGRAM 2024 - ZeroWaste Design


Az EIT Food Solutions Program 2024-ben várja a jelentkezéseteket!


Ha magyarországi egyetem BSc MSc vagy PhD hallgatója vagy és szenvedélyed az élelmiszer, innováció és a vállalkozói szellem, jelentkezz bátran csapatoddal vagy önállóan egyaránt!


Új év, új kihívás:


Az idei téma az élelmiszer és csomagolási hulladék csökkentésére összpontosít.


„ZeroWaste Design: Reducing food and packaging waste for sustainable supply chains systems”


A hulladék csökkentése érdekében az élelmiszereket és a csomagolást együtt kell vizsgálni és új, innovatív megoldásokra van szükség a körkörösségre és a fenntarthatóságra való holisztikus összpontosítással:


A Program felépítése:


2024 március és november között 3-4-5 fős csapatoddal különböző európai egyetemek közötti csapatversenyben vesztek részt, ahol mindegyik csapat az élelmiszeripari csomagolóanyagok ökológiai szemléletű, környezettudatos tervezésén, a környezetre gyakorolt káros hatásuk csökkentésén (ökodesign) dolgozik.


Csapatotokkal vállalkozói készségfejlesztő és termékfejlesztési oktatásban részesülhettek, hogy innovatív, kézzelfogható élelmiszeripari megoldást hozzatok létre.


Évközben ONLINE meetingeken, a program zárásaként egy külföldi Záró Konferencián vehettek részt, ahol a legjobb 3 csapat pénz díjazásban is részesül.


Részletes információkat a csatolt leírásban találtok az alábbi LINKRE kattintva.


Jelentkezzetek még ma!


Várjuk jelentkezéseteket a kinga.varsanyi@campdenbri.co.uk email címre 2024. március 26. 23:59:59 CET-ig.


Regisztrációs felület: LINK


A Food Solution program honlapja: https://www.eitfood.eu/projects/food-solutions
Élelmiszeripari adatmenedzsment az élelmiszer-biztonság támogatására

A követelményeknek való megfelelés és a hatékony működés digitális megoldásokkal


Az EIT Food és a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft, mint a magyarországi EIT Food Hub, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karával egynapos adatmenedzser képzést szervez gyakorló élelmiszeripari szakemberek számára. A résztvevők a téma szakértőitől sajátíthatják el az élelmiszeripari adatgyűjtés és adatmenedzsment alapjait, valamint az élelmiszer-biztonsági követelményeknek való megfelelést támogató digitális megoldásokat és további megoldási lehetőségeket.


Helyszín: ELTE - EIT Digital Budapest CLC, Budapest, 1117. Budapest, Bogdánfy u. 10/a


Időpont: 2023. október 20.


A rendezvény INGYENES!


Előadóink:


A rendezvény részletes programterve elérhető az alábbi LINKEN.


Sok szeretettel várjuk rendezvényünkre!
PROSEED - Körkörös alapú alternatív fehérje extrakció szőlőmagból
Az iparágak véleménye a szőlőmagfehérje lehetséges alkalmazásáról

A PROSEED projekt célja, hogy egy olyan új fehérjeterméket hozzon a piacra, amely körforgásos, környezetbarát és gazdaságilag fenntartható, összhangban van a kialakulóban lévő és azokat követő trendekkel.


Tárgyalt témák:

Áttörés, előny és hozzáadott érték:

Proseed B2B workshops research summary sheet


További információk a PROSEED projektről az alábbi honlapon: https://proseedprotein.eu/
EIT Food Career Day 2023
Pályaválasztási nap diákok számára 2023. május 19.


Jó gyakorlatok az egészséges táplálkozás és a tudatos étkezési szokások érdekében történő termékfejlesztéshez - minden, amit egy élelmiszermérnöknek tudnia kell


Az érdeklődő diákok a táplálkozástudomány és az élelmiszertudomány témáiban hallhatnak előadásokat:


Okostányér, az egészséges táplálkozás legfontosabb alapelveinek bemutatása


Hogy fejlesztik ki az élelmiszerek? Az élelmiszerek jelöléséről röviden


Érzékszervi vizsgálatok -ezek szerepe a termékfejlesztésben


Fogyasztói kedveltségi vizsgálatok


Részletekért kattints ide: EIT Food Workshop for students - 2023 – Agenda


Bízunk benne, hogy minél több diák számára érdekes lesz a rendezvényünk!

EIT Food RIS Fellowhip ösztöndíjprogram 2023
MSc és PhD hallgatók számára


Ragadd meg a pillanatot - utazz, ismerkedj új emberekkel, szórakozz, fejleszd készségeid és építsd a kapcsolati hálód veled hasonlóan gondolkodó szakemberekkel.


Az EIT Food RIS Fellowship jelentkezési portálja már nyitva van. Jelentkezz Te is még ma és vegyél részt fizetett külföldi szakmai gyakorlaton.


Csak előnyöd származhat:

Regisztráció:

PhD hallgatóknak:https://apply.eitfood.eu/courses/course/53-ris-talents

MSc hallgatóknak:https://apply.eitfood.eu/courses/course/54-ris-fellowships


Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2023. április 16.


További információkért látogass el a program honlapjára:www.eitfoodrisfellowships.eu
EIT Food Solutions Program 2023


Egyetemi diák csapatok jelentkezését várjuk az EIT Food Solutions Programra 2021 és 2022 után 2023-ban is!


2023-ban új kihívás elé állítjuk a csapatokat.
Az idei program témaköre a hagyományok újragondolására, a helyi élelmiszerspecialitások fenntarthatóbb módon történő előállítására összpontosít.


„Rethinking traditions: How do we produce local food specialities with side stream(s)?
Food with a story: How do we produce local food specialities in a more sustainable way?”


Alkossatok 3-4-5 fős csapatokat, jelentkezzetek és legyetek örökre szóló élményekkel gazdagabbak!


Részletes információk a csatolt leírásban: innen letölthető


Information in English: available HERE
EIT Food Adatmenedzser képzés 2022-ben is


Szeptember 7 és 9 között az EIT Food és a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft, mint a magyarországi EIT Food Hub az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karával és az Ipar4.0 Platformmal közösen, az EIT Food tevékenységét is bemutató három napos hibrid képzést szervezett, melyen a résztvevők a téma szakértőitől sajátíthatták el az élelmiszeripari adatgyűjtés és adatmenedzsment alapjait.


A résztvevők között voltak már aktívan dolgozók, sőt, tapasztaltabb szakember is, illetve egyetemi hallgatók és további, a téma iránt érdeklődő fiatalok. A lehetőség sokak figyelmét felkeltette az által, hogy egy, az egyetemeken kevésbé oktatott területbe nyújtott betekintést, emellett többen úgy látták, hogy az itt megszerzett ismereteket jól tudják majd hasznosítani a tanulmányaik során, a kutatásban, vagy a mindennapi munka területén.


A rendezvény részletes beszámolója: innen letölthető
SmartGeoFish demonstráció és workshop


2022 szeptember 20, Szentes


A SmartGeoFish projekt célja olyan szolgáltatás-csomag kidolgozása, mely lehetővé teszi a vállalatok igényeinek megfelelő IoT megoldásokon alapuló technológiai megoldások kidolgozását és bevezetését.


A SmartGeoFish projektben az intenzív halgazdálkodást folytató vállalatok vízgazdálkodás fejlesztését, takarmány optimalizációját segítő IoT rendszert valósítottunk meg a Geofish Kft, szentesi telephelyén. Emellett pedig a nyomon követést megkönnyítő rendszer is bevezetésre került


2022 szeptember 20-án rendezzük a projekt záró rendezvényeit Szentesen.


A délelőtt folyamán kerül megrendezésre a SmartGeoFish demonstrációs rendezvény a GeoFish Kft telephelyén. A demonstráció célja a RAS halgazdaságok működésének megismerése, a kialakított IoT alapú megoldások bemutatása, előnyeinek ismertetése.


A délután során pedig élelmiszeripari és IT szakértők bevonásával egy workshopot tartunk a különböző élelmiszeripari innovációs jó gyakorlatok és tapasztalatok egyeztetésére.


A SmartGeoFish workshop célja élelmiszeripari jó gyakorlatok bemutatása, illetve ismeret és tapasztalatcsere a résztvevőkkel.


A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet.


A rendezvény részletes programja: innen letölthető


További információ a SmartGeoFish projektről: https://campdenbri.hu/palyazatok/smartgeofish.php

A SmartGeoFish (projekt ID: 12) a SERVICE the SmartAgriHubs Community Network (Grant Agreement No. 818182) c. kiírás keretében elnyert projektEIT Food Innovációs Pályázati Felhívás 2023
Élelmiszeripari innovációk támogatása


Az Európai Unió támogatásával működő EIT Food 20 millió eurós kerettel támogatja új, innovatív élelmiszeripari termékek, szolgáltatások és technológiák kifejlesztését, meglévő technológiák élelmiszeripari adaptációját és piacosítását különböző tématerületeken: egészségesebb élelmiszerek (csökkentett só, cukor, transz- és telített zsírok), élelmiszertermelés CO2 kibocsátásának csökkentése, élelmiszerhulladékot felhasználó termékek, alternatív vagy új összetevőket tartalmazó élelmiszerek, élelmiszerbiztonságot és nyomonkövethetőséget javító technológiák.


A pályázatot nemzetközi konzorciumban kell benyújtani (minimum 3 tag legalább két országból, a tagok között lennie kell ipari és kutatási/oktatási szervezetnek is). Egy partnernek vállalnia kell a piaci értékesítést erdményező hasznosítást. Projektenként legalább 1 értékesítési bevételt hozó, hasznosítható eredményt kell kidolgoznia, melynek maximum 6 hónappal a projekt befejezése után már mérhető (legalább 10 000 Euro) bevételt kell termelnie.

Igényelhető támogatás: max. 600.000 euró 12 hónapra vagy max. 1,2 millió euró 24 hónapra. Az EIT a fejlesztés költségeinek maximum 70%-át téríti vissza. A kapott finanszírozás egy részét (20-35%-ot) a projekt lezárása után az új termékből származó bevételből vissza kell juttatni az EIT számára, mely a befolyt összegből újabb innovációk megvalósulását támogatja.


Beadási határidők: 2022. október 14. és 2023 április 13.


További információ:

Pályázati felhívás:https://www.eitfood.eu/projects/eit-food-call-for-proposals-2023

EIT Food magyar hub/központ: Berczeli Attila, attila.berczeli@campdenbri.co.uk , Pomázi Eszter eszter.pomazi@ppis.hu

A Campden BRI Magyarország 2022-ben sikeresen elnyert,
az EIT által támogatott innovációs pályázatai


NovelFood/Új élelmiszerek témakörben:Co-creation módszertannal megvalósuló:

SMASCH - Digitális okos megoldások a zöldségtermesztésben – Workshop Szentesen


Wokshop előadásokkal és tereplátogatásokkal Szentesen

A helyszínnek a DélkertTÉSZ adott helyet, a rendezvény fő témái a klímaszabályozás, az öntözés és a tápanyagutánpótlás voltak.


A résztvevő gazdák tájékozódhattak a hajtatásban napjainkban alkalmazható digitális eszközök lehetőségeiről, melyek kulcsfontosságúak lehetnek egy vállalkozás életében.


Mentorálás

Bár a workshopnak vége lett, a projektnek korántsem: elkezdődött a mentorálási szakasz, ahol az adott résztvevő vállalkozására szabottan dolgoznak ki megvalósítási terveket kifejezetten a zöldséghajtatásban felmerülő problémák digitális megoldásaira fókuszáló cégekkel együttműködve.


Final meeting

A projekt zárásaként 2022. november 16-án online esemény keretében lesz lehetőségük a mentoroknak és a mentoráltaknak bemutatni nemzetközi közönség előtt a bevont vállalatok segítségével kidolgozott megvalósítási terveket.


További információ a program hivatalos honlapján: https://www.eitfood.eu/projects/ris-professional-development-2#tab2EIT Food Adatmenedzser képzés – programmal


Az EIT Food és a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft, mint a magyarországi EIT Food Hub az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karával és az Ipar4.0 Platformmal közösen, az EIT Food tevékenységét bemutató három napos hibrid képzést szervez fiatal élelmiszeripari szakemberek számára, melyen a jelentkezett hallgatók a téma szakértőitől sajátíthatják el az élelmiszeripari adatgyűjtés és adatmenedzsment alapjait.


Kiket várunk?


Egyetemi hallgatók vagy nemrég végzett szakemberek jelentkezését várjuk az élelmiszeripar területéről.


Miért érdemes a kurzusra jelentkezni?Program: innen letölthető


Időpont: 2022. szeptember 7 – 9.


Helyszín: szeptember 7-8 online (Zoom),


Szeptember 9 EIT Digital Budapest CLC, Budapest, 1117 Bogdánfy u. 10a


Regisztráció: az alábbi linken keresztül elérhető űrlap kitöltésével.


A tanfolyamon való részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött, a résztvevők száma korlátozott!


További információk az Élelmiszeripari digitalizáció Facebook oldalán, az esemény oldalán, illetve kérdéseitekkel keressétek bátran Varsányi Kingát (kinga.varsanyi@campdenbri.co.uk).

EIT Food RIS4Ukraine – gyakornoki program ukrán hallgatók számára
Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 31.


Are you a Ukrainian student or a young job-seeker?


Are you interested in gaining your first work experience in the food industry?


That’s great! Apply now for a new RIS4Ukraine program and get a paid 3-6 month European internship!


The RIS4Ukraine program is addressed to young people (up to 35 years of age) from Ukraine who want to find a job in the agri-food sector.


The target groups are: MSc students and graduates, PhD students and young researchers specializing in different parts of food system, as well as young professionals – jobseekers in the agri-food sector.


More information available on the website:http://timo.wz.uw.edu.pl/risfellowships/


Application DEADLINE: 31st August 2022Felhívás az EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2022
programban való részvételi szándékra


Az EIT Food olyan tudományos szervezetekből és élelmiszergyártókból álló konzorciumokat keres, amelyek részt vennének az EIT Food RIS Consumer Engagement Labs projektben.


A Consumer Engagement Labs projektekben specifikus fogyasztó csoportok bevonásával, a ko-kreáció módszerével végzünk termékfejlesztést, amelyek során új termékkoncepciók kerülnek kidolgozására.


A projekt 2022-ben a 15-19 éves fiatalok (idősebb serdülők) igényeire fókuszál. A workshopok célja, hogy innovatív és egészséges harapnivalókat készüljenek az idősebb serdülők számára. A kifejlesztendő termékek innovatív, egészséges, növényi alapú, azonnal fogyasztható snackek.


A pályázni lehet a következő országokban: Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország.***


*** Magyarországon a fogyasztói workshopokat az EIT Food partnereként a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft vezeti le. Ebből következően Magyarországról csak élelmiszer-előállítók jelentkezését fogadják el.További információk / More info: Call for expression of interest to participate in EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2022 - EIT Food


EIT Food pályázati felhívás - Regeneratív mezőgazdasági forradalom a kelet-közép-európai régióban 2022-2024


Jelentkezési határidő: 2022. július 5.


What is the EIT Food Regenerative Agriculture Revolution?
Regenerative Agriculture Revolution is a project aiming to help farmers in Central and Eastern Europe to learn about and transition to more sustainable methods of agriculture. In 2022 – 2024 (1), we would like to provide training sessions, individual advisory to the farmers, long-term soil monitoring of the farms and promotion services to a wider audience in each country.


Deadline for applications: 5.07.2022, 23:59pm CET.


More info: https://www.eitfood.eu/news/call-for-contributors-to-support-implementation-of-regenerative-agriculture-revolution-in-cee-region-during-the-period-2022-2024-2


EIT Food Challange Labs 2022


Take part in the international Challenge Labs workshop and compete for prizes worth 9,000€!
Do you have experience in the food industry? Are you a PhD, scientist, professional, ambitious student or expert with business experience and innovation ideas? Then join Challenge Labs CEE - a two-week innovation design marathon, organized by EIT Food (European Institute of Innovation and Technology), during which participants develop concepts for products or services that address current challenges in the agri-food industry.


Click here to know more:https://challengelabs.eu/


EIT Food - InnovPlanet Summer School


3 hetes online kurzus, jelentkezési határidő: 2022. július 1.


The EIT Food RIS Inspire summer programme is looking for innovative ideas to build a food system fit for the future, producing healthy and sustainable food for all, and supporting student entrepreneurship and innovation. 🌞🌱


For students, this is a unique opportunity to work as a team on a start-up project with students from all over Europe, to acquire skills and network through an EU-funded summer school.


In Innovative Food Production for a Healthy Planet summer school, you will think of innovative solutions to address challenges on how to reduce the use of chemical inputs, enhance biodiversity, assist soil carbon sequestration, support a more sustainable use of resources, manage food waste and water needs.


When? From 4th to 22nd July 2022. The programme consists of three-week courses, available 24/7 online. It will be delivered in a blended format through live online sessions and online earning on your own schedule.


Innovation and entrepreneurship are our watchwords. If you are interested, join us! It is completely free of charge.For more information and application:https://www.eitfood.eu/education/courses/innovplanet-summer-school


EIT Food - New Technologies to manage food ecosystems - Summer School


3 hetes online kurzus, jelentkezési határidő: 2022. június 30.A 3-week course where you will develop entrepreneurial skills and gain knowledge of technologies for managing food ecosystems.


This activity is aimed at university students (Bachelor, PhD, Post Doctoral). Given the strategic importance of engaging a diverse audience, our activity will target individuals from all university faculties.


Integrating entrepreneurship training with food system innovation will enable you to manage solutions to global challenges such as climate change and consumers health.


The core of this Summer School is to teach young future entrepreneurs about innovation applied to food and agri-food systems in line with the EIT Food - STEAM strategy.More info:https://www.eitfood.eu/education/courses/new-technologies-to-manage-food-ecosystems


EIT Food RIS Summer School(s)


EIT Food Nyári Egyetem – különálló programok több témakörbenThe Inspire Programmes are a suite of entrepreneurship programmes in the food system. Distinct individual programmes are offered to participants worldwide, such as Sustainable Aquaculture and Targeted Nutrition.


Targeted Nutrition: The programme will start on the 13th June 2022. Details will be available shortly – bookmark this page to check updates!


Sustainable Aquaculture: The programme will take place in Nov 2022. Details will be available shortly – bookmark this page to check updates!


Innovative Food Production for a Healthy Planet (RIS programme): The programme will start on the 4th July 2022 and finish on the 22nd July.


New technologies to manage food ecosystems (RIS programme): The programme will start on the 4th July and finishes on the 22nd July 2022.


Sustainable Food Production and Consumption: from Farm to Fork (RIS programme): The programme will start on the 5th September 2022 and will finish on the 23rd September.


Upon successful completion of a programme, you will receive a certificate of attendance awarded by the EIT Food Education.


You can download the brochure here:


More info:https://www.eitfood.eu/projects/inspire


EIT Food WE Lead Food


Jelentkezési határidő: 2022. június 30.WE Lead Food is the network for women in the food sector.


Based on the Three Cs of collective leadership - cooperate, collaborate and cocreate - WE Lead Food is creating enabling environments where women leaders thrive and can be inspired by other women leaders.


We are currently open to applications from woman who are committed to driving change within the food sector.


Application deadline: 30th June

More info: https://www.eitfood.eu/projects/we-lead


EIT Food Sales Booster


Jelentkezési határidő: 2022. június 19.Is your startup ready to expand to new agrifood markets in Europe?


Apply for Sales Booster and grow your venture in the agrifood sector!


Sales Booster is a custom-made programme of EIT Food that helps innovative startups from Southern, Central and Eastern Europe to:

- Build an internationalisation plan

- Explore new agrifood markets in Europe

- Receive training, coaching, and expert advice

- Learn from fellow founders


Learn more and apply before June 19: https://www.eitfood.eu/projects/sales-booster


EIT Food EWA – Empowering Women in Agriculture


Jelentkezési határidő: 2022. június 13.Are you a women entrepreneur? Are you working or looking forward to work in agrifood?


If so, EWA is the programme for you! This initiative focuses on increasing the percentage of women in leadership roles in the sector. This opportunity will boost your skillset on how to start your innovative agrifood project successfully from idea to business.


EWA includes specific online training, personalised mentoring, networking and financial opportunities, and you will become part of the big EIT Food Community.


Now is your time! What are you waiting for?

Applications open until the 13th of June.


FutureEUAqua online tanfolyam


2022. június 15-től induló 6 hetes online oktatás az akvakultúrák fenntarthatóságárólA FutureEUAqua projekt célja a fenntartható, rugalmas és éghajlatbarát organikus és hagyományos európai akvakultúra jövőbeni növekedésének elősegítése.


Ennek érdekében került kidolgozásra a 6 hetes online tanfolyam, mely 2022 június 15-én indul.


A tanfolyam 3 tematikus modulból áll, melyek lefedik az akvakultúra szektor legfontosabb igényeit.

  1. modul: Innovatív takarmányok és takarmányozási stratégiák a halak jólétének és teljesítményének javítására
  2. modul: Fogyasztói vélemények és preferenciák az akvakultúrával kapcsolatban
  3. modul: Az akvakultúrák jogszabályi keretei az EU-ban


További információ a tanfolyamról: http://www.iamb.it/en/news_and_events/one?event=call-for-application-online-course-sustainable-resilient-and-climate-friendly-blue-growth-of-eu-aquaculture-and-beyond&id=680Kerekasztal beszélgetés az üvegház hatású gázkibocsátás agrár-élelmiszeripari ágazatra gyakorolt hatásáról


2022. június 30. - Rubin Wellness és Konferencia Hotel, BudapestA Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft., mint a magyarországi EIT Food Hub ezúton szeretettel meghívja Önt az EIT Food üvegház hatású gázkibocsátás agrár-élelmiszeripari ágazatra gyakorolt hatásáról szóló workshopra és kerekasztal beszélgetésre.

AZ EIT Food 2022 tavaszán széleskörű felmérést készített számos közép-kelet-európai ország bevonásával az agrár-élelmiszeripar üvegház hatású gáz kibocsátásáról, annak okairól, aktuális trendjeiről. Az eredmények alapján egy kerekasztal beszélgetés keretében vitatjuk meg a hazai üvegházhatású gáz kibocsátás kihívásait, a hazai élelmiszer ágazatra gyakorolt hatásait.


A rendezvény dátuma: 2022. június 30. 10:00-15:00


A rendezvény helyszíne: Rubin Wellness és Konferencia Hotel (1118. Budapest, Dayka Gábor utca 3.)


A rendezvény ingyenes, de regisztráció szükséges. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: REGISZTRÁCIÓS LINK


A részletes programterv letölthető innen: LINK


A rendezvény elérhető az EIT Food hivatalos honlapján is: https://www.eitfood.eu/events/event/round-table-discussion-on-the-impact-of-greenhouse-gas-emissions-on-the-agrifood-sector


Sok szeretettel várjuk rendezvényünkre!
EIT Food SMASH - Smart Short Supply Chains - rendezvény


Zöldséghajtatás során felmerülő problémák kezelése: öntözés, tápanyag-utánpótlás, klímaszabályozásAZ EIT Food által támogatott SMASCH (Smart Short Supply Chains) 2022. évi fejlesztési program célja, hogy megismertesse az agrárágazat szakembereit a digitális technológiákkal.

A mai modern mezőgazdasági ágazat adatközpontú, precíz és intelligens megoldásokat alkalmaz. A workshop célja, hogy a zöldséghajtatástásban tevékenykedő szakemberek számára a klímaszabályozás, öntözés, tápanyag-utánpótlás korszerű megoldásait bemutassa.

A résztvevőknek lehetőségük lesz arra, hogy mentorok segítségével azonosítsák azokat a klímaszabályozáshoz kapcsolódó területeket, ahol digitális fejlesztésre szükség lehet. A lehetséges megvalósítási tervek a mentorok támogatásával kidolgozásra kerülnek.


Programstruktúra:

• 1 nap workshop, előadások, látogatás termelőknél – 2022.06.09., Szentes

• 16 hetes mentoring időszak a koncepció/megvalósulási terv kidolgozására

• Online záró esemény 2022. november 18-án, ahol az eredmények bemutatásra kerülnek


A rendezvény dátuma: 2022. június 9. 9:00-16:00


A rendezvény helyszíne: Délalföldi Kertészek Szövetkezete, 6600. Szentes, Szarvasi út 3/BA rendezvény ingyenes, de regisztráció szükséges. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: REGISZTRÁCIÓS LINK


A részletes programterv letölthető innen: PROGRAMTERV,MEGHÍVÓ


A rendezvény elérhető az EIT Food hivatalos honlapján is: https://www.eitfood.eu/projects/ris-professional-development-2#tab2


Sok szeretettel várjuk rendezvényünkre!
EIT Food RIS Fellowships


Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2022. április 10.

Extended registration period: April 10.


Are you an MSc student or graduate? Or are you a doctoral or postdoctoral student?

Develop your talent with top agri-food players for 3-6 months paid internship in the EU.


Last days to Sign up!


Apply here: www.eitfoodrisfellowships.eu

EIT Food Új termékfejlesztési készségek – tanulj saját tapasztalatatokon keresztül


The first part of the workshop will be delivered as an online training, and the participants will have the opportunity to choose one of the convenient set of dates (participants should indicate the preferred set of dates in the application form).


The workshop will be held in two identical sessions:

• Option 1: 05.04.2022 - 29.04.2022 (Tuesdays & Thursdays)

• Option 2: 09.05.2022 - 01.06.2022 (Mondays & Wednesdays)


The second part of the workshop (if sanitary conditions related to the COVID-19 pandemic allow) will be held in-person in Warsaw, as a two-day concluding session, on 23 - 24.06.2022 (Thursday - Friday).


New info!

The second part of the workshop will be held in Warsaw, however, there will be streaming of the workshops for those participants who will not be able to attend in person. Please remember that both sessions are obligatory - so if you're not able to come to Warsaw you have to be present online for this streamed-Warsaw session.


Travel and accommodation

Travel and accommodation costs are not covered. The Participant is solely responsible for covering any additionally occurring costs related to participating in the EIT Food NPD Skills (e.g. travel, accommodation, any activity engaged in during free time, etc.).


Cancellation by the participant: The cancellation fee in amount of 300 euros.


Please read carefully the programs’ Terms and Conditions here.NPD Skills: learn through experience is a unique event that aims to bring together food professionals from RIS countries who want to improve their skills in new product development.


A series of workshops will enable participants to obtain new tools, gain knowledge on the most up-to-date methodologies and techniques used in the food industry, as well as exchange their insights in a group of experts and participants from different backgrounds and countries. All this will empower participants to turn their ideas into action and develop innovative solutions in the food market!


Delivered as a blended-learning course, full of interactive and practical sessions, the workshop offers:

The course will take place in April or May (in form of short online meetings) and a final two-day session in Warsaw at the end of June.


Are you ready to take your NPD skills to the new level?


Apply now via: https://apply.eitfood.eu/courses/course/117-npd-skills-learn-through-experience


1st application deadline: March 13, 2022

2nd application deadline: March 30, 2022

Final application deadline: April 24, 2022.


Applications are evaluated in an ongoing mode.


Do you want to know more about the course?

You can find all detailed information here: www.eitfoodnpdskills.eu
Zöld és Digitális átállás a gyártásban ' c. rendezvény- 2022.április 8


A SmartGeoFish projekt bemutatásra kerül az Innoksart Digital Cluster által szervezett 'a Zöld és Digitális átállás a gyártásban ' c. rendezvényen Székesfehérváron.


A SmartGeoFish a SmartAgriHubs H2020 projekt által finanszírozott 12 hónapos #projekt, melynek célja a magyar akvakultúra szektor erőforrás hatékonyságát és átláthatóságát fejlesztése.

A szolgáltatás-csomag alapja a technológiai koncepció kidolgozás, demonstráció, illetve a kapcsolati háló bővítése.


A rendezvény jó lehetőséget biztosít a magyarországi Digitális Innovációs Hub-k együttműködésének fejlesztésére.


Regisztrálni a következő linken lehet: https://innoskart.digital/esemenyek/zold-es-digitalis-atallas-a-gyartasban/

EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2022


Az "EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2022" projekt ebben az évben az új csomagolóanyagokra fókuszál. A projekt az elvitelre árusított élelmiszerek esetén keres új, fenntartható megoldásokat a fogyasztók bevonásával, kreatív workshopok keretében. A projekt vezetője: University of Warsaw.


3 tagból álló konzorciumok pályázhatnak:

-egyetem vagy kutató intézet

-ételkiszállításhoz kapcsolódó szolgáltatást üzemeltető cégek (NACE code I56)

-csomaganyaggyártó cég, (NACE code C17, C22 and/or C25)


További információk: https://www.eitfood.eu/news/post/call-for-expression-of-interest-to-participate-in-eit-food-ris-consumer-engagement-labs-2022


A jelentkezés határideje: 2022.03.22. 15:00


" target="_blank">


EIT Food RIS Fellowships 2022


Our recruitment rollercoaster has started in 2022!


Hungarian students, off we go! Our recruitment rollercoaster has started!


RIS Fellowships, dedicated to MSc students, graduates and young entrepreneurs.

RIS Talents, dedicated to doctoral students and young post-docs.


MSc and PhD students of various specializations are invited to get an internship in the agri-food sector. We will support you with finding a place among big companies like Maspex, Puratos, small start-ups like Napiferyn Biotech, Agricolus, Foodpairing, or research institutes CSIC or AZTI. Take part in our recruitment process, get a paid 3-6 months internship abroad, and gain industry and organizational knowledge through daily business interactions and job assignments. 


We invite students of various specializations who want to get an internship in the agri-food sector! So dare to change and reach for a paid internship abroad. Rediscover the agri-food industry - cutting-edge technologies, marketing, communication, innovations, modern labs, all of this and more awaits you at EIT Food RIS Fellowships 2022!

Serve yourself a big career push!


Only benefits await you:

- up to 1800 EUR grant

- mentor care

- competence development

- broadening networking

- hands-on experience

and much more!


Apply now: https://lnkd.in/drCSbUQ


APPLICATION DEADLINE: 31st March 2022 (23.59 CET).


Download the brochure

EIT Food VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI programok 2022


BUSINESS CREATION


Test Farms

Recruitment is open now and lasts until 29th of April 2022

Registration website: https://www.eitfood.eu/projects/test-farms

Before applying, please read carefully Terms and Conditions of the programme.


TeamUp

Recruitment will be announced on 3rd week of March 2022 and lasts until the end April 2022

Registration website: https://www.eitfood.eu/projects/teamup


Seedbed / FAN / RisingFoodStars

Recruitment process extended until Thursday March 10th 2022 23:59 PM CET

You can find bellow more information on programmes: https://entrepreneurship.eitfood.eu/


EIT JUMPSTARTER Recruitment is open now and lasts until the 10th of April 2022

Registration website: EIT Jumpstarter Application form

Jumpstarter website: https://eitjumpstarter.eu/
EIT Food OKTATÁSI Programok - meeting with Activity leaders


New Product Development Skills and RIS Fellowships


9th of March, 11.00-12.00 you have an opportunity to meet with Activity leaders of two educational programs New Product Development Skills and RIS Fellowships.


Link to Zoom :https://eitfood-eu.zoom.us/j/89885102184?pwd=UStGUStJN09ySFMySldNNGZBemdIUT09

EIT Food Government Executive Academy – Edition 2022


We encourage you to join us during EIT Food Government Executive Academy – Edition 2022.


The Academy is a special advisory and capability-building program that offers insights into challenges related to food system innovations, Research and Innovation Smart Specialization Strategies regulations. With our guests and experts from the field, you can expect to strengthen the innovation eco-systems in your country, increase the internationalization of your country’s agri-food companies, and success rates of new product launches to leverage the benefits of public funding distributed for Research & Innovations. You will also have an opportunity to share good practices, benefit from lessons learned from other countries and participate in an international network of policy experts involved in the updates of RIS3 and the development of the operational programs based on European Structural and Investment Funds, 2021–2027.


EIT Food GEA will be delivered online between May and November 2022 and will bring together public sector representatives from countries of Central-Eastern and Southern Europe with experts working in the field of agri-food innovations from industry, academia, and European institutions.


If you think you should be among, apply at [www]. The application deadline is 15th March 2022. Participants do not pay tuition fee.


The Academy is delivered by the University of Warsaw, EIT Food CLC North-East and EIT Food CLC South with a group of industrial partners: Danone, Bioazul, and VTT.


You can find the brochure of the program here

6 answers for your questions here

Learning Objectives here

The Academy Timeline here


You can read more about it by visiting our website:https://gea.eitfood.eu

EIT Food Seedbed Incubator, Accelerator Network és RisingFoodStars


A 2022-es regisztrációs felületek megnyitottak


A 2022-es EIT Food Seedbed Incubator, Accelerator Network és RisingFoodStars jelentkezési felületek már nyitva vannak!

Jelentkezz Te is még ma!

További információkért látogass el az EIT Food programok hivatalos felületeire.


Applications to join EIT Food #entrepreneurship. programmes this year are now open!


If you want to join over 1,000 entrepreneurs working to make the #FoodSystem more sustainable, healthy & trusted, find out more about 2022 applications here: https://lnkd.in/d2cBRZHz.


Launch with the EIT Food Seedbed Incubator programme, designed to support entrepreneurs with innovative technologies that have the commercial potential to revolutionise the food system:https://lnkd.in/eXtpMz3T.


Accelerate with the EIT Food Accelerator Network, which provides startups with pilot project, investment and market growth opportunities across Europe: https://lnkd.in/eYpd_nzJ.


Scale with the #RisingFoodStars network, designed for growing agrifood tech scaleups ready to become the international game-changers of the future: https://lnkd.in/dAbZ5b4J.


Keress minket LinkedIn-en is: Campden BRI Magyarország, EIT Food


Változás a CampdenBRI Magyarország cégvezetésében!


Kedves Partnerünk,


Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. tulajdonosai 2022. 02. 01-től - dr. Sebők András nyugdíjba vonulását követően - az Intézet vezetését a az alábbi személyekre ruházták át:


Berczeli Attila

megbízott cégvezető


dr. Hegyi Adrienn

megbízott cégvezető helyettes


dr. Sebők András tanácsadóként továbbra is segíti az Intézet szakmai munkáját, a korábbi elérhetőségei megmaradnak.

Magyar csapatok nyerték az EIT Food Solutions DIG-IT programját!!


A DIG-IT egyetemi diákcsapatok számára kiírt verseny és mentorprogram volt, mely során a csapatok innovatív projektötletükkel egy valós élelmiszeripari problémát kívánnak megoldani a digitalizáció nyújtotta lehetőségek felhasználásával.


A versenyben 2️ magyar csapat vett részt a Szegedi Tudományegyetemről és az előkelő 1 és 2 helyezést érték el.


1. helyezett: a Future Ledears csapat Best Before ötlete.


2. helyezett: Smarthousehold csapata azonos nevű ötletükkel.


Mindkét csapat a háztartásokban keletkező élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentését tűzte ki maga elé célul és erre fejlesztették ki innovatív megoldásukat.Gratulálunk a csapatoknak!!

GLOPACK szeminárium- 2021. november 2

A biológiailag lebomló élelmiszer -csomagolási megoldások helyes gyakorlatáról


A félnapos szeminárium célja a GLOPACK projekt tapasztalatainak bemutatása az innovatív és fenntartható csomagolásfejlesztés területén.


A szeminárium fő témái:

A rendezvény programja letölthető innen.


A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://lnkd.in/esg28mNq


Sok szeretettel várjuk rendezvényünkre!

EIT Food őszi rendezvény: online képzés és face2face workshop


Táplálkozás, egészség, egészséges táplálkozás – minden, ami az egyetemi tananyagból kimarad, de a vállalkozásfejlesztéshez nélkülözhetetlen


Az EIT Food, a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft, mint az EIT Food Magyarországi Hub-ja, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ), a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), a Debreceni Egyetem, valamint a Semmelweis Egyetem közreműködésével workshopot szervez egyetemi hallgatók (BSc, MSc, PhD) és fiatal szakemberek számára.


A workshop célja, hogy az Y és Z generáció számára étlapot kínáljunk, amelyen bemutatjuk a táplálkozással, étkezéssel kapcsolatos trendekkel, fogyasztási szokásokkal és elvárásokkal kapcsolatos legújabb kutatásokkal és ajánlásokkal kapcsolatos információkat.


Olyan ismeretek megszerzésére nyílik lehetőség, ami az egyetemi tananyagból idő hiányában kimaradnak, de amelyek megszerzésére most kiváló alkalom nyílik!


A workshop másik fontos célja, hogy ösztönözze és segítse a hallgatókat egyéni, vagy csoportos projekt munka kidolgozására. A projektmunka témája a webinár előadások alapján olyan probléma, ötlet felvetése és rövid ismertetése, amelynek megoldása, kidolgozása egy kutatás, vagy szakdolgozat, esetleg egy üzleti vállalkozás témája/alapja lehet. A projektmunka elkészítéséhez szakértőkkel történő konzultációra nyújtunk lehetőséget.


A webinár anyagok a regisztrált résztvevők számára lesznek elérhetőek október közepétől.

A workshop időpontja: 2021. november 18.

A workshop helyszíne: Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), 1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11. ( I. emelet 104.terem)


Regisztráció: az alábbi jelentkezési lap kitöltésével


A rendezvény meghívója az alábbi linken érhető el: Meghívó EIT Food Táplálkozás egészség 2021 HU


A rendezvényünk az EIT Food honlapján is elérhető:

Nutrition and Health system skills for promotion and serving healthy diet for consumer | EIT Food


Sok szeretettel várjuk rendezvényünkre!
EIT Food - Call for Evaluators Felhívás 2022Do you have proven professional experience in the agri-food sector with expertise in Innovation Management, Commercialisation, and Technology Transfer? Have you acted as an Evaluator or Rapporteur for EU-funded programmes?


If you answered yes, then please apply to become an EIT Food Innovation Evaluator or Rapporteur!


EIT Food is a consortium of more than 200 partners from leading businesses, research centres and universities across more than 40 countries that has been selected by the European Institute of Innovation and Technology (EIT) as the Knowledge and Innovation Community (KIC) in the agrifood sector.

You can apply for 2022 Call for Evaluators by the 1st of October 2021.


Click here to apply now: https://apply.eitfood.eu/courses/course/97-call-expression-interest-eit-food-evaluators


https://www.eitfood.eu/procurement/call-for-eit-food-innovation-evaluatorsEIT FOOD DATA MANAGEMENT SUMMER SCHOOLRészletes leírás az alábbi linken letölthető (frissített program).


Regisztráció: az alábbi linken keresztül elérhető űrlap kitöltésével.


A tanfolyamon való részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött, a résztvevők száma korlátozott!

SMARTCHAIN - BETEKINTÉS ÉS AJÁNLÁSOK A RÖVID ÉLELMISZERELLÁTÁSI LÁNCOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK TÁMOGATÁSÁRA

9 nyelven elérhető kiadvány


„A SMARTCHAIN projekt fő eredményei alapján elkészült kiadványban a gazdák, élelmiszergyártók és rövid ellátásban közreműködő szakemberek olyan megoldásokat, ajánlásokat és hasznos tippeket találhatnak, amelyek segítik az üzleti teljesítményük javítását, a tevékenységük során a fenntarthatóság növelését.


Az ingyenes kiadvány kilenc nyelven található: holland, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, szerb és spanyol az Innovációs Platform (Innovation Platform) (https://www.smartchain-platform.eu/en/booklet) oldalán.”

linken letölthető.
EIT Food – RIS Inspire Summer School Programok


2021. szeptember 3 – október 1.


Részletes leírás az alábbi linken letölthető.


Institute of Animal Reproduction and Food Research PAS (Poland) together with partners (Aarhur University, Denmark; IMDEA FOOD, Spain; BCC Innovation, Spain; Bologna University, Italy; Matis, Iceland), in cooperation with entrepreneurship experts from Cambridge University and under the supervision of EIT Food is organizing RIS Summer School in Targeted Nutrition, which will be held online from September 3 to October 1, 2021.


Our Summer School aims to ignite the entrepreneurial talents of young academics and build the trust of consumers with allergies/hypersensitivity to catering services. The School will mentor a new generation of European food innovators through an entrepreneurial approach linked to food allergies. Students will be provided with state-of-the-art knowledge and skills around the management of food safety hazards and the development of targeted nutrition solutions. The course is open to Bachelor, MSc, and PhD students as well as graduates and professionals interested in nutrition and food. The course would also suit aspiring entrepreneurs or professionals wishing to move into this sector.


Participation in the Summer School is completely free, in addition, the ideas of the three best teams will be awarded (1st place = 2,000 euros). Participants will receive 4 ECTS credits and certificates.


More information can be found at www.pan.olsztyn.pl; or http://pan.olsztyn.pl/eitfood/eit-food-ris-summer-school-in-targeted-nutrition.


The link to the direct app is: https://bit.ly/3wPJea8


We invite you to apply on August 31.


LinkedIn: https://www.linkedin.com/posts/campden-bri-hungary_eit-food-ris-inspire-summer-school-programme-activity-6836210092992413696-Glie


Description of the programs:


TRANSPARENT FOOD CHAINS

TARGETED NUTRITION

CIRCULAR BUSINESS MODELSCall for EIT Food Ris Policy Council members 2021-2022

EIT Food is looking for g for experts that would like to participate in the EIT Food RIS Policy Council from Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Estonia, Greece, Hungary, Italy, Latvia, Lithuania, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain and Turkey.
RIS Policy Council is a policy advisory body established in 2019 to support dialogue and other interactions in RIS countries, contribute towards the further elaboration of EIT Food instruments and projects, as well as promote linkages with government authorities and other stakeholders.


How to apply


Deadline for application Interested and eligible individuals are invited to submit their application by 26 August 2021, 23:59 CEST, referring in the e-mail title to Call for EIT Food RIS Policy Council members 2021- 2022.


You can download the call here: RIS Policy Council Call for members


The application form is available here: 2021 RIS Policy Council_Application_Form


More info please find on the website:https://www.eitfood.eu/news/post/call-for-eit-food-ris-policy-council-members-2021-2022


SMARTCHAIN - Problémák és innovatív megoldások a helyi élelmiszerek előállításában és a Rövid Élelmiszer Láncokban

A rendezvény időpontja: 2021. július 26. hétfő 10:00-13:00


Helyszín: Kapolcs, Éltető Völgy


Tervezett Program:


Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: https://docs.google.com/forms/d/1IAsiZdUUTyVoxK-TzIMPBMfz8y0fU2q1C8Gr16yR1z8/viewform?edit_requested=true


Sok szeretettel várjuk rendezvényünkre!

SMARTCHAIN - Záró Konferencia 2021. július 6.

2021. július 6-án, 9 órától kerül megrendezésre a SMARTCHAIN Projekt Záró Konferenciája.


A rendezvény angol nyelven kerül lebonyolításra.


Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: https://www.eventbrite.de/e/open-european-multi-stakeholder-workshop-registration-159025221719


SMARTCHAIN I. REL Expo és konferencia a Rövid Ellátási Lánc rendezvény

A Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.-vel közösen 2021. június 25.-én* megrendezi az első SMARTCHAIN - (REL) Rövid Ellátási Lánc Expot és Konferenciát a Nemzeti Biodiverzitás - és Génmegőrzési Központban, Gödöllőn.


A rendezvény részletes programja INNEN letölthető.


Miért érdemes eljönni az Expora?


A részletes szakmai program INNEN letölthető.


EIT Food Data Management Workshop 2021. június 18.
Research data management in agri-food R&D projects

EITFOOD

Regisztrálj 2021 június 15.-éig EIT Food Data Management Workshopra, ahol sok más érdekesség mellett a következő témákról lesz szó:Regisztráció az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehetséges:https://www.visnea.org/eit-registration
EITFOOD


A rendezvényen való részvételről tanúsítvány igénylésre van lehetőség.

A program hivatalos nyelve az angol.

A program részletes angol nyelvű leírása itt található: workshop

További információkért látogass el az EIT Food honalpjára https://www.visnea.org/eit-workshop
EIT Food Awareness Day - A mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazása az élelmiszeriparban

EITFOOD

Az EIT Food és a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft, mint a magyarországi EIT Food Hub az EIT Food tevékenységét bemutató virtuális workshopot szervez, melynek témája a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazása az élelmiszeriparban.


A workshopra kifejezetten az élelmiszeripari vállalkozások képviselőinek, a közigazgatásban dolgozóknak és az egyetemi hallgatóknak regisztrációját várjuk.


Időpont: 2021. június 17. (csütörtök) 9 óra -16 óra

Helyszín: webinárium, ZOOM platform


Regisztrálni a következő link-en keresztül elérhető űrlap kitöltésével lehet a rendezvényre:https://forms.gle/WHNgBoJHHydKYwYw8


A programmal kapcsolatos tájékoztatót itt olvashatja:Meghívó-Mesterséges intelligencia.pdf
SEAFOODTOMORROW projekt keretében szervezett ingyenes online rendezvény


Szeretnénk meghívni a SEAFOODTOMORROW projekt keretében szervezett ingyenes online rendezvényünkre.


SEAFOODTOMORROW projekt célja, hogy innovatív, fenntartható megoldásokat fejlesszen ki a haltermékek tápértékének és biztonságának javítására, a webinár az projektben elért eredményekről ad áttekintést.


A rendezvényen a HUNATiP egyesület bemutatja a magyar akvakultúra fejlesztési lehetőségeit és az MDOSZ tanácsokat ad, hogy a halászati termékekkel hogyan bővíthetjük étrendünket az egészségünk védelme érdekében.


Dátum: 2021.04.23., 10.00h -12.30.

Helyszín: webinárium, ZOOM platform


Miért vegyen rész Ön is a rendezvényen?

-Ismerje meg a projektben elért fő eredményeket, a fenntartható halteremékekkel kapcsolatos élelmiszerbiztonsági, termékfejlesztési megfontolásokat és jelölési elvárásokat.

-Tudjon meg többet a magyarországi halfogyasztási szokásokról és az új innovatív haltermékek fogadtatásáról.

- Bővítse ismereteit új, környezetbarát megoldásokról.

-A kerekasztal beszélgetés –magyarországi szervezetek bevonásával (MDOSZ, HUNATiP, SIEMENS) - lehetőséget nyújt a tapasztalatcserére, és potenciális együtt működési lehetőségek azonosítására.


A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük az alábbi linken regisztráljon 2021. április 21.-ig : https://forms.gle/UBHy8kA3QXYYUZLD8

A programmal kapcsolatos, részletes, tájékoztatót itt olvashatja:SeafoodTomorrow workshop v5.pdf
EIT Food Test Farms – jelentkezési határidő 2021. április 30.

EITFOOD

Segítségre van szükséged az agritechnológiai megoldásod teszteléséhez?


Jelentkezz a Test Farms programra, és validáltasd innovatív termékedet a gazdákkal!


A Test Farms program összekapcsolja a mezőgazdasági startupokat a gazdákkal és a teszt-földdel.


E kapcsolatok megvalósításában az EIT Food segíteni kíván az innovatív agritech ötletek támogatásán keresztül, hogy validáljátok és teszteljétek termékeiteket és szolgáltatásaitokat, bemutassátok üzleti tevékenységeiteket az ügyfelek és a befektetők számára, támogatva az európai mezőgazdaság technológiai átalakítását.


A jelentkezési határidő: 2021. április 30.

További információkért látogass el a program honlapjára: https://www.eitfood.eu/projects/test-farms

A programmal kapcsolatos, részletes, angol nyelvű tájékoztatót itt olvashatja:Test_Farms_-_programme_leaflet_(EN).pdf


EITFOOD6EIT Food TeamUp – módosított jelentkezési határidő 2021. április 30.

EITFOOD

A TeamUp egy 7 hónapos program, amely ragyogó újítókat keres és párosít kompatibilis és kiegészítő profilokkal. A TeamUp fontos eszközöket és támogatást nyújt startupok és kezdő vállalkozások beindításához, ideértve a szakértői segítséget, a világszínvonalú képzést, a mentorálást, a kapcsolatépítést és a finanszírozást.

A jelentkezési határidő: 2021. április 30.

További információkért látogass el a program honlapjára: https://www.eitfood.eu/projects/teamup

A programmal kapcsolatos, részletes, angol nyelvű tájékoztatót itt olvashatja:TeamUp_leaflet_EIT_Food_2021.pdf


EITFOOD6EIT Food Business Creation – jelentkezési határidő mindhárom program esetében 2021. április 10.

EITFOOD

SEEDBED, FOOD ACCELERATOR NETWORK és RISINGFOODSTARS

Látogassatok el a rendezvények honlapjára, hogy megtaláljátok a számotokra kedvező lehetőséget! Téged is vár az EIT Food csapata! Jelentkezz még ma!

A jelentkezési határidő: 2021. április 10.

További információkért látogass el a program honlapjára: https://businesscreation.eitfood.eu/

SEEDBED: https://www.eitfood.eu/projects/seedbed

FOOD ACCELERATOR NETWORK: https://www.eitfan.eu/

RISINGFOODSTARS: https://www.eitfood.eu/projects/risingfoodstars


EITFOOD5


EIT Jumpstarter – módosított jelentkezési határidő 2021. április 30.

EITFOOD

Új innovatív üzleti ötleted van és el szeretnéd indítani a vállalkozásodat? Az EIT Jumpstarter újra összehozza Európa hat legnagyobb tematikus innovációs hálózatát. A pályázók hat tematikus kategóriában nyújthatják be innovatív ötleteiket: élelmiszer- és mezőgazdaság, egészségtudatosság, alapanyagok, energia, feldolgozás, termelés és városi mobilitás. Az EIT Jumpstarter nyitva áll PhD hallgatók, fiatal kutatók és kezdő vállalkozók számára. Ha meg szeretnéd alapítani a jövő tudományos alapokon fekvő vállalkozását, jelentkezz ötleteddel még ma!

A jelentkezési határidő: 2021. április 30.

További információkért látogass el a program honlapjára: https://apply.eitjumpstarter.eu/


A programmal kapcsolatos, részletes, angol nyelvű tájékoztatót itt olvashatja: jumpstarter_leaflet_Food.pdf


EITFOOD4


EIT Food RIS Fellowships and Talents – jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2021. április 19.

EITFOOD

Az EIT Food # RISFellowships2021 visszatért!

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy egyedülálló, ösztöndíjjal támogatott, szakmai gyakorlatot szerezz a vezető európai agrár-élelmiszeripari szereplők között!!Rád várunk!


Amit mi ajánlunk:


A jelentkezési határidő: 2021. április 19.

További információk a rendezvény honlapján: http://timo.wz.uw.edu.pl/risfellowships/

Nézd meg a program videóit!

A rendezvénnyel kapcsolatos, részletes, angol nyelvű tájékoztatót itt olvashatja: News_2021


EITFOOD3


EIT Food Government Executive Academy – meghosszabbított jelentkezési határidő 2021. április 24.

EITFOOD

Az EIT Food - Government Executive Academy egy vezetői szintű képzési program a dél- és kelet-európai országok közszféra képviselőinek, az állami szektorban dolgozó agrár-élelmiszeripari szakemberek, tudományos munkatársak számára, amely segít elmélyíteni ismereteiket az ágazati innovációkról, szabályozásról, valamint segíti kezelni az ágazat kihívásait.

Az EIT Food - Government Executive Academy 2021. június 15-én, 16-án és 22-én online workshop keretein belül kerül megrendezésre.

A zárókonferencia: 2021. október/november-ben lesz.

A jelentkezési határidő: 2021. április 24.

További információk a rendezvény honlapján: Letöltés: http://timo.wz.uw.edu.pl/gea/

A rendezvénnyel kapcsolatos, részletes, angol nyelvű tájékoztatót itt olvashatja:
EITFGEA_one-pager_2021, EITFGEA Terms and Conditions 2021


EITFOOD2


S3FOOD voucher pályázati határidő – második kör


Az S3FOOD projekt keretében meghirdetett voucher pályázati lehetőségek - Exploration voucher, Validation voucher, Application voucher - határideje 2021. március 10.


Letöltés:

s3food


HACKATHON - eredmények


ÉLELMISZERIPARI MODERNIZÁCIÓ A DIGITALIZÁCIÓ ÉS AZ IPAR 4.0 ESZKÖZEIVEL


Immár második alkalommal szervezte meg a magyarországi EIT Food Hub, a CAMPDEN BRI Magyarország Nonprofit Kft. és az Eötvös Loránd Tudományegyetem az EIT Food támogatásával az Élelmiszeripari Modernizációs Hackathont. A rendezvény 2020. november 6-8-a között online került megrendezésre.


Az innovációs projektversenyen a kreatív, lelkes hallgatók csapatokban dolgozták ki projektötleteiket. A kapcsolódó területek (élelmiszertechnológia, IT, üzletfejlesztés) szakértőiből álló bírálói bizottság egy komplex értékelési rendszer alapján értékelte a hallgatók innovációs ötleteit. A zsűri pontozta a kidolgozott ötlet üzleti értékét, innovativitását, kivitelezhetőségét, értékajánlatát, valamint az előadásokat (a „pitch” minőségét) és a csapatmunkát.


A rendezvényen a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Semmelweis Egyetem és az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói vettek részt.


A Hackathon idei feladata és a megoldandó probléma:itt megtekintheti


A 2020-ÉVI ÉLELMISZERIPARI MODERNIZÁCIÓS HACKATHON DÍJAZOTTAK:


1. helyezett: SMART HOUSEHOLD – Nem etetem a szemetesem

A csapat tagjai: Illyés Nikolett Szilvia, Lennert József Richárd, Lisku Áron, Nagy László, Rózsa Veronika, Takács Ágota
/Szegedi Tudományegyetem 2. csapata/2. helyezett: COOK with MI – Te mit sütsz ki belőle?

A csapat tagjai: Csík Dominik, Gál Róbert, Kondorosi Gréta, Ritecz Ákos, Szerencsés Szablcs, Újvári Gréta
/Szegedi Tudományegyetem 1. csapata/3. helyezett: Food from the Hood

A csapat tagjai: Balázs Bence, Dorogi Benjamin, Hócza Dénes
/Állatorvostudományi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Debreceni Egyetem/


TOVÁBBI RÉSZTVEVŐK:


Kidolgozott innovációs ötlet: OkosPiac

A csapat tagjai: Hajdú Máté, Pápa Dániel, Szabó Dorina, Vajda Eszter Krisztina
/Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Szent István Egyetem/


Kidolgozott innovációs ötlet: EXPIRATE applikáció az élelmiszerpazarlás csökkentésére

A csapat tagjai: Kajtor Márton, Sasi Kíra, David Tjandra, Mohit Kundlia, Juan Pablo Aguinaga Bosquez, Vitális Flóra
/Szent István Egyetem/


Kidolgozott innovációs ötlet: FOODY-MOODY

A csapat tagjai: Kardos Renáta, Mucsina Eszter, Pavló Gergely Balázs
/Debreceni Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem/


Köszönjük a mentorok felkészítő munkáját!


Gratulálunk a helyezetteknek és a résztvevőknek az ötletekhez és a színvonalas előadásokhoz!


A rendezvénnyel kapcsolatban megjelent további cikkek:


Szegedi Tudományegyetem hírportál: LINK
EIT Food Awareness Day 2


AZ ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÁS HATÉKONYSÁGÁNAK ÉS FENNTARTHATÓSÁGÁNAK JAVÍTÁSA


2020.november 19. - online


Meghívó:

Noaw


Élelmiszeripari modernizációs HACKATHON ÚJRA!


A magyarországi EIT Food Hub, a CAMPDEN BRI Magyarország Nonprofit Kft. az EIT Food-dal és az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen ezúton idén is szeretettel meghívja a vállalkozó kedvű Hallgatókat innovációs projektversenyére.A XXI. századi digitalizációs technológiák alkalmazása napjaink meghatározója. Informatikai szempontból az élelmiszeripar az egyik legtöbb lehetőséget magában hordozó iparág. Most Rajtatok a sor, hogy kipróbáljátok magatokat!


Kiknek a jelentkezését várjuk?

Várunk minden lelkes, fiatal BSc, MSc, vagy PhD. hallgatót az élelmiszertudomány, biotechnológia, az informatika, a mechatronika és automatizálás területéről, akik szeretnének valami nagyszerűt alkotni!

Jelentkezz egyénileg, vagy csapatban! Gyertek el a HACKATHONRA, alkossatok 5-6 fős csapatokat és dolgozzátok ki innovatív projektötleteket!


Az idei HACKATHON témája:


A VÁROSI ÉLELMISZER-ELLÁTÓ LÁNCOK ÁTALAKÍTÁSA AZ ÉLELMISZER VESZTESÉGEK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN DIGITALIZÁCIÓS MEGOLDÁSOKKAL

Jellemző kérdések lehetnek például: Hogyan lehetne...

- ... a feldolgozás és a hozzá kapcsolódó szállítás során keletkező hulladék mennyiségét csökkenteni?

- ... éttermekben, közétkeztetésben képződő maradékot ésszerű élelmiszerbiztonsági feltételek mellett felhasználni?

- ... az egyes fogyasztói csoportok igényeire szabott termékvariációkat kialakítani egy élelmiszervonalon belül?

- ... a városi dugókban a logisztikai feladatokat ésszerűbben és fenntarthatóbb módon megoldani?

- ... a Mesterséges Intelligencia lehetőségeit alkalmazni a veszteség, hulladék csökkentése érdekében?


Ha nincs ötleted, az sem baj, segítünk! Szakértő mentoraink segítségetekre lesznek.


A rendezvény időpontja: 2020. november 6-8.


A rendezvény ONLINE kerül megrendezésre.


Díjazás:


Fődíj: 500.000 Ft / csapat (nettó)

2. díj: 250.000 Ft / csapat (nettó)

3. díj: 150.000 Ft / csapat (nettó)


A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni 2020. november 3-ig a REGISZTRÁCIÓS LAP kitöltésével lehet: https://docs.google.com/forms/d/1UvvmGmKYzO5oZ9SKg8LN0dOGq4H4RvfTDxaomhaTZdM/edit?usp=sharing


A rendezvény részletes programtervét és a témák pontos címeit itt megtekintheti


Élelmiszeripari digitalizáció a Facebook-on itt, az esemény FB oldala pedigitt érhető el.Várjuk jelentkezésedet! Legyél Te is a HACKATHON-Team tagja!

EITfood


Noaw

Képzés a mezőgazdasági üzemek és vállalkozások részére a mezőgazdasági hulladékok hasznosításának jó gyakrolatáról

INGYENES - Fél napos online képzés


Dátum: 2020.11.13.


Helyszín: webinárium, ZOOM platformA képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.Kérjük az alábbi linken regisztráljon 2020.10.10.-ig

https://forms.gle/P5LsSUNRHPcuLArt8


Noaw
EIT

CONNSENSYS VIRTUAL STUDY VISIT - HUNGARYCampden BRI Hungary and Innoskart Digital Cluster will be happy to receive virtually all those who are interested in boosting the digital transformation of the agri-food industry on 7th October 2020 from 8:50!


Hosting partners have been working on building a European Network of Living Labs and will be happy to show you the present status of the work implemented and those actors who have important role in it. The three potential Hungarian Living Labs may constitute later a network in the region and on European level. During the virtual study visit, they will demonstrate their activity and show some examples how they can support the digital innovation via knowledge and technology transfer in the food processing industry.


Connsensys partners, technology provider SMEs, food processing companies, universities, policymakers will be invited to participate to educate the stakeholder community. The study visit will be organised on Zoom platform and the language of the program will be English.


Full agenda and registration:https://innoskart.digital/esemenyek/virtual-study-visit/EIT

EIT Food - Az élelmiszeripar válasza a COVID-19 válságra, a fogyasztók higiéniai és élelmiszerbiztonsági aggodalmai


A magyarországi EIT Food Hub, a CAMPDEN BRI Magyarország az EIT Food-dal közösen 2020. szeptember 23-án rendezi „Az élelmiszeripar válasza a COVID-19 válságra - a fogyasztók higiéniai és élelmiszerbiztonsági aggodalmai” témájú ONLINE workshopot.


A rendezvénnyel kapcsolatos, előzetesen hozzáférhető WEBINAR áll rendelkezésre a jelentkezők számára.


A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni 2020. szeptember 21-ig a jelentkezési lap kitöltésével, a következő LINK-re kattintva lehet


A regisztrált résztvevők számára a rendezvény előtt e-mailben fogjuk küldeni a csatlakozáshoz szükséges linket valamint az webinár előadások elérési útvonlát.


Várjuk sok szeretettel rendezvényünkre!


Meghívó: AZ ÉLELMISZERIPAR VÁLASZA A COVID-19 VÁLSÁGRA,A FOGYASZTÓK HIGIÉNIAI ÉS ÉLELMISZERBIZTONSÁGI AGGODALMAI

Invitation: THE FOOD INDUSTRY’S RESPONSE TO THE COVID-19 CRISIS CONSUMERS’ CONCERNS ON HYGIENE AND FOOD SAFETYEIT

EIT Food Awareness Day – MÉTE TDK kísérő rendezvény


A magyarországi EIT Food Hub, a CAMPDEN BRI Magyarország az EIT Food-dal közösen 2020. szeptember 25-én rendezi az Országos Élelmiszertudományi MÉTE TDK kísérő rendezvényeként a „Az EIT Food válasza az élelmiszerellátó rendszert érő kihívásokra: vevőközpontúság és az egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek innovációját, vállalkozóképességét támogató tevékenységek” témájú online workshopot. A rendezvénnyel kapcsolatos, előzetesen hozzáférhető WEBINAR áll rendelkezésre a jelentkezők számára.


A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs link elérhető a rendezvény meghívójában.


In English


Várjuk sok szeretettel rendezvényünkre!


Eitfood


EIT

EIT Food Innovation Prizes 2020
Országos döntő, Magyarország


2020. július 15-én került megrendezésre az EIT Food Innovation Prizes start-up verseny, Dél- és Kelet-Európa egyik legnagyobb agrár-élelmiszeripari innovációs versenyének magyarországi döntője.


A magyarországi döntőben 8 lelkes élelmiszeripari start-uppal, kezdő vállalkozással találkozhattunk, melyek közül a három leginnovatívabb és legígéretesebb csapatot díjazta a szakmai zsűri.


A magyarországi döntőről bővebb információ olvasható itt:Glopack

S3FOOD voucher pályázati határidő
Az S3FOOD projekt keretében meghirdetett voucher pályázati lehetőségek - Exploration voucher, Validation voucher, Application voucher - határideje 2020. május 14., a weboldalon található részletek szerint: https://s3food.eu/apply-for-vouchers/


Az első kör nyertes projektjei 2020. július végén kerülnek kihirdetésre.


Az S3FOOD technológiai, képzési és üzleti „coaching” csomagjai segítik a kis- és középvállalkozásokat digitalizációs tervük kidolgozásában, akik ezután maximum 60 000 eurós finanszírozást igényelhetnek tervük megvalósításához.


Az S3FOOD projekt célja – a smart sensor rendszerek bevezetésének előmozdítása nemzetközi együttműködések útján, ezáltal növelve az agrár- és élelmiszeripar termelési hatékonyságát, valamint javítva a minőséget, fenntarthatóságot és élelmiszerbiztonságot.


A projekt partnerei: Flanders FOOD, Belgium; INNOSKART IKT Klaszter, Magyarország; AgriFood Capital BV, Hollandia; Industry Association of Navarra, Spanyolország; Asociacion De Investigacion De Industrias De La Carne Del Principado De Asturias, Spanyolország; Bretagne Développement Innovation, Franciaország; Galicia Food Cluster, Spanyolország; CORALLIA, Görögország; Danish Food Cluster, Dánia; DSP Valley, Belgium; Food-Processing Initiative, Németország; Viameca Association, Franciaország; Wagralim, Belgium.


A projekt társszervezetei: Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft., Magyarország; Technology Institute of Galicia, Spanyolország; Pôle terralia, Franciaország.


Az S3FOOD az Európai Unió Horizon 2020 kutatás-fejlesztési és innovációs programjából 824769- S3FOOD támogatási megállapodás alapján kapott finanszírozást.


További információ az S3FOOD-ról a https://www.s3food.eu oldalon, valamint a Twitteren @s3food_eu néven található.

Glopack

GLOPACK webinár: Az alacsony környezeti hatással bíró, innovatív csomagolóanyagok fejlesztéséről


Időpont: 2020. április 21.
Glopack


A GLOPACK projekt tapasztalatainak bemutatása a csomagolóanyag-fejlesztés területén:


Video: COVID-19 vírus áttekintése (angol nyelven)


Martin D’Agostino, a Campden BRI UK virológusa válaszol pár fontos kérdésre a COVID-19 vírussal kapcsolatban.


A video témája:


URL: https://www.campdenbri.co.uk/talking-heads/covid-19-outbreak.php


covid

Photo by Fusion Medical Animation on UnsplashNoaw

Nyilvános konzultáció

Útmutató a mezőgazdasági hulladékok kezelésének jó gyakorlatához
(NoAW Best Practice Guideline for farms and businesses on agricultural waste management)


A No-Agricultural Waste (NoAW, https://noaw2020.eu/) projekt célja új megoldásokat találni a mezőgazdaságból származó, elkerülhetetlen és folyamatosan keletkező melléktermékek hasznosítására. A NoAW projekt a szalma, trágya és borászati melléktermékeket alakítja át környezetbarát bioműanyaggá, bio-trágyává, valamint biogázzá a körkörös gazdaság alapelveit szem előtt tartva, kaszkád rendszerű többlépcsős technológia segítségével.


A projekt keretein belül elkészült az Útmutató a mezőgazdasági hulladékok kezelésének jó gyakorlatához (NoAW Best Practice Guideline for farms and businesses on agricultural waste management), amely a mezőgazdasági szereplők részére összefoglalja a jelenlegi és új módszereket, megoldásokat. Ez segíti a körkörös gazdaság szemlélet alapjainak elsajátítását és hozzájárulhat a negatív környezeti hatások mérsékléséhez, és az eddig nem hasznosított mezőgazdasági melléktermékek kiaknázáshoz.


A konzultáció célja, hogy az érdekelt felek útmutatóval kapcsolatos esetleges megjegyzéseit, véleményeit összegyűjtsük és beépítsük az anyagba.


Várjuk visszajelzését és építő javaslatait az alábbi elérhetőségeken 2020. március 22.-ig


Töltse ki az online kérdőívet: https://forms.gle/kRkfkpdX97q5J4np9
EIT


EIT Food RIS Fellowships 2020

Fejleszd tehetségedet az agrár- és élelmiszeripar vezető szakembereivel, jelentkezz az EIT Food RIS Fellowships ösztöndíjprogramjára!


További információk:» https://www.eitfood.eu/regional-innovation-scheme/projects/eit-food-ris-fellowships-2020


EIT

Jól működik a Listeria Megelőzési Rendszer!


A közel másfél évvel ezelőtti gyorsfagyasztott élelmiszer-botrány hatására egyes vállalatok és szervezetek kialakították a Listeria Megelőzési Rendszert. A rendszer elsőéves működési tapasztalatai kedvezőek.


» A teljes cikk...