Campden BRI logo
Szolgáltatások

Listeria monocytogenes kockázatának csökkentése, megelőzésének szabályozása


A Listeria monocytogenes a környezetben, széles körben előforduló, számos környezeti tényezővel (hőmérséklet, pH) szemben ellenálló patogén, amely számos élelmiszercsoport szennyeződését képes okozni nem megfelelő szabályozási módszerek megléte esetén. Az érintett élelmiszerek között lehetnek:



A vállalatoknak a szennyeződés megelőzésére kell törekednie, melyben a Campden BRI Magyarország szakértői segítséget tud nyújtani partnereinek.


A Campden BRI Magyarország szolgáltatásai a Listeria Megelőzési Rendszerhez kapcsolódóan:


Az Listeria Megelőzési Rendszer kapcsolódik a Tanács 852/2004/EK Rendeletében, a Jó Higiéniai Gyakorlat útmutatóban és a kiskereskedelmei szabványokban (IFS, BRC) megfogalmazott követelményekhez, új, elemeket nem tartalmaz, azonban ráirányítja a figyelmet a Listeria szennyeződés kockázatának megelőzése és minimális szintre való csökkentése szempontjából szükséges specifikus ismeretekre.


Letölthető dokumentumok:


listeria

További információ:

dr. Sebők András Tel: +36 1 433 1470 E-mail: a.sebok@campdenkht.com
Berczeli Attila Tel: +36 1 433 1476 E-mail: a.berczeli@campdenkht.com
Kertész Zsófia Tel: +36 1 433 1486 E-mail: z.kertesz@campdenkht.com