Campden BRI logo

Title

Tanfolyamok - Rólunk mondták


Referenciák:
Vélemények tanfolyamainkról(a teljesség igénye nélkül):


Élelmiszerjelölés - Hogyan alkalmazzuk gyakorlatban a jogszabályokat? tanfolyam


„A megfelelő képzés után átlátható képet kaptam az auditálás rendszeréről.” (N. Gergely)


„Szituációs gyakorlatokat nagyon célravezetőnek tartottam.” (F. Péter)


„Naprakész információk, jó gyakorlati példák. Kellemes hangulat. Volt lehetőség és idő a kérdéseket átbeszélni. Hosszú az anyag, de délelőttre be lehetne kis szünetet iktatni.” (Cs. Zsuzsanna)


„Példákon keresztül vitte végig a ’száraz’ anyagot.” (H. Adrienn)


„Iránymutatást adott a 1169-es rendelet alkalmazásához, értelmezéséhez. Hasznos volt a tápérték jelölés.” (B. Viktor)


HACCP rendszer alapelvei tanfolyam


„Teljesen átlátható, megfelelő keretekbe csomagolt, lényegre törő oktatás, melyet a mindennapi használatba tökéletesen be lehet építeni. Leghasznosabb a validálással kapcsolatos információk voltak, mert ezt tartom a legnehezebb területnek.” (B. Nikoletta)


„Ismeretek bővítése, validálás és verifikálás fogalmainak pontosabb megértése lehetővé vált. Hasznosak voltak a gyakorlati példákon keresztüli elemzések, a csoport munka, megbeszélések. A tanfolyam lebonyolításával kapcsolatban maximális rugalmasság a résztvevők igényeinek megfelelően.” (S. Ildikó)


„Több téma volt, melyeket korábban nem értelmeztem helyesen. Konkrétan azokra megkaptam a magyarázatot. Egész tanfolyam hasznos, de nagyon jók a gyakorlati példák pontról pontra elemzése, amely hasznos a napi munkához.” (K-né K. Éva)


„Eddigi ismereteim tisztultak és bővültek. Számomra hasznos volt a tanfolyam teljes ismeretanyaga.” (V. József)


Érzékszervi bírálói alaptanfolyam


„Számomra nagyon érdekes volt, mert nem vagyok élelmiszeripari szakember, sok új dologról hallottam. A gyakorlati példák bemutatása nagyon hasznos, tanultunk belőle. „Jól szervezett, szimpatikus előadók. Csak így tovább.” (F. Edina)


„Az elméleti rész kicsit monoton volt. A gyakorlati rész volt a legfontosabb, leginkább hasznos a munkavégzés miatt.” (F. Alexandra)


„Sok gyakorlati feladat nagyon szemléletesen bemutatta az adott témakört. Minden részét hasznosnak tartottam. Nagyon jó volt az elméleti anyagot gyakorlati részekkel megszakítani.” (M. Ferenc)


„A szaglás és az ízlelés volt a leghasznosabb. Az elméleti rész kicsit száraz volt.” (M. Gábor)


„Sok olyan információ birtokába kerültem, aminek magamtól nem biztos, hogy utána járok. A gyakorlati részek mindegyike hasznos volt… Az elméleti oktatás nyilván kicsit szárazabb anyag, ezért tűnik kevésbé hasznosnak, de a kettő egyben ad komplex ismeretet.” (V. B. András)


„Hasznos volt az oldatok kóstolása... A 48 minta egymás utáni kóstolása túl sok.” (H. Brigitta)


„Minden hasznos volt. Sokat tanultam.” (B. Zsolt)


„A tanfolyam összes részét hasznosnak találtam, mert sok új dolgot tanultam.” (S. Tamás)


„Felmérés, visszajelzés volt számomra, mit érzek és mennyire vagyok biztos magamban. Hasznos volt az aroma/illat teszt. Orrpolipom ellenére pozitív visszaigazolás volt ez a feladat. Nagyon gyenge intenzitású ízekkel találkoztam – számomra nehéz volt ez a feladat… Többször lehetne ilyen jellegű tanfolyam, amelyen ennyi érdekes és hasznos dolgot tanulhatok.” (T. Anita)


„Kellő ismeretet szereztem csupán 16 óra alatt, aminek hasznát fogom venni munkám végzése során. Az elméleti rész kissé száraz…” (K. Zoltán)


Fenyegetettség értékelés, kritikus szabályozási pontok


„Az esttanulmány magyarázattal szolgált a kérdéseimre.” (T. Árpádné)


„Hasznosak voltak a gyakorlati feladatok, így érthetőbb volt az előadás. Az előadás nagyon színvonalas volt. ” (G. Enikő)


„Az oktató felkészült volt mind elméleti, mind gyakorlati esetek bemutatásában. Érthető, világos magyarázatok.” (B. Enikő)


„Hasznos a TACCP elemzéses gyakorlat. Ezt a munkámban is tudom hasznosítani.” (H. Marianna)


„Aktuális jogi- és szabályozási feladatok és kötelezettségek voltak bemutatva. Hasznos volt a TACCP bevezetése.” (Cs. Csaba)


„Széles látókörű, alapos feldolgozás. Gyakorlati résznél több szemszögből került megvilágításra egy-egy probléma.” (T-né T. Zsuzsanna)


„Fontos ismereteket adott a témában. Hasznosak a gyakorlati példák bemutatása.” (K. András)


BRC 7. szabványkövetelmények és a szabvány szerinti tanúsítás


„A szabvány változásait megismertem, munkámban ezek után tudom hasznosítani. Az egész tanfolyam hasznos volt. Köszönjük!” (M. Tünde)


„Hasznos a gyakorlati tapasztalatokkal összekötött magyarázat.” (K. Szilvia)


„Hasznosak a gyakorlati példák és alkalmazások, hiszen nekünk is a gyakorlatban kell teljesíteni és bizonyítani.” (N.-S. Judit)


„Lehetett volna kicsit részletesebb. Az oktató a lehető legjobban kihasználta a rendelkezésre álló időt, de talán két naposra kellett volna szervezni.” (T. Judit)


„Részletes gyakorlati példákkal volt alátámasztva. Leghasznosabbak az új részeket részletező diák.„ (M. Ferenc)


„Több gyakorlati példa javasolt. Teljes tanfolyam hasznos volt. Az új részek kiemelése (színes nyomtatása) segített volna.” (Sz. Ágnes)


A takarítás, fertőtlenítés alapelvei és helyes gyakorlata


„Pontos, iparágnak megfelelő információk. Saját tapasztalataimat megosztva használható tanácsok.” (V. István)


„A tanfolyam minden részét hasznosnak találtam.” (D. Lászlóné)


Belső auditor képző tanfolyam (1 napos)


„A felmerülő kérdéseimre kellően részletes válaszokat kaptam. A teljes tanfolyam hasznos volt.” (H. Zoltán)


„Minden felmerülő kérdésre kielégítő választ kaptunk. Hasznosak az esettanulmányok, mert nagyon gyakorlatorientáltak. (K. Ákos)


„Nagyon jó az elméleti és gyakorlati anyag vegyítése.” (M. Ferenc)


„Jól felépítetett, aktív együttműködés a hallgatók bevonásával. Kis létszámú tanfolyamon közös termelési (ipari) területre szervezett oktatás hatékonyságát továbbra is javaslom.” (M-né K. Veronika)


„A belső auditálást, folyamatait, gyakorlati felépítését, lebonyolítást volt célom megismerni – erről szólt a tanfolyam. Hasznosak a konkrét gyakorlati példák, ezt lehet a jövőben alkalmazni. Jó a felépítés, egy kis elmélet, egy kis gyakorlati rész, érdeklődés felkeltése példákkal.” (K-né K. Éva)


Az ISO 22000 szabvány követelményei


„Megfelelően alapos tájékoztatást kaptunk. Leghasznosabb rész az idegen anyagok szennyeződésének megakadályozása volt. Jó lenne sok gyakorlati példa további használata.” (Sz. László)


„Az időkeret pontosabb tartása, esetleg kisebb szünetek közbeiktatása hasznos lenne.” (L. Eszter)


„Ezt vártam.” (G. Tibor)


Az allergének kezelésének gyakorlati módszerei


„Leghasznosabb a szabványok és követelmények az élelmiszeriparban rész volt, mert bővíthettem az ismereteimet a BRC követelményeivel. Jó lenne 1-2 üzemi példa, éles életből vett példa, hogy hol és hogyan használják. (B. Diána)


„Átfogó volt a tudásanyag. Leghasznosabb az „allergének szabályozása” rész volt, mert pontos képet kaptam az allergén keresztszennyeződések forrásairól. Kevésbé hasznos volt az allergének kimutatása rész volt, mert ez az ismeretanyag számomra nem volt új.” (H. Ilka)


„Az oktatás átfogó volt. Leghasznosabb az allergén mentes termékek előállításáról szóló diák voltak. Az oktató felkészült, minden kérdést megválaszolt.” (B. Kinga)


„Választ kaptam a gyakorlati problémás kérdéseimre. A tanfolyam minden része hasznos, lényegre törő volt. Jól fel volt építve. Kis létszám, közvetlen oktatási technika.” (M-Sz. Andrea)


Mikrobiológiai alaptanfolyam (élelmiszeripari gyakorlati alkalmazás)


„Sajnos a mi technológiánkra nincsen tanfolyam, ez a tanfolyam egy általánosabb, több technológiára kiterjedő ismeretanyagot osztott meg. Leghasznosabb a mikrobák specifikusságáról szóló rész, mert így jobban tudunk védekezni az egyes mikrobák ellen.” (D. Melinda)


„Kár, hogy nem volt idő részletesebben megbeszélni egyes részeket. Sok olyan témát érintettünk, amit a munkám során fel tudok használni.” (P. Edina)


„Az elvárt ismeretanyagot megkaptam a tanfolyamon. Leghasznosabb a mikroorganizmusok tulajdonságainak részletezése volt. Kevésbé hasznos a takarítási rész, mert ahhoz, hogy hasznos legyen, sokkal részletesebben kell tárgyalni a témakört. A tanfolyam lebonyolítása zökkenőmentes és profi volt.” (T-G. Fruzsina)


„Új ötleteket adott a munkavégzésemhez. Mikrobák jellemzése, tisztítószerek áttekintése hasznos volt a mindennapi munkavégzésemhez. Túl sok az ismeretanyag, nem fér bele 1 napos oktatásba.” (Cs. Tamás)


„Megfelelő tananyagot és kiegészítő információkat kaptunk. Munkánkban hasznosítható információk.” (V. Judit)


Mikrobiológiai haladó tanfolyam (élelmiszeripari gyakorlati alkalmazás)


„Széleskörű gyorstanfolyam volt, gyakorlati (labor) bemutató még jó lett volna. Leghasznosabb a kockázatbecslés, prediktív módszerek részek voltak. Túl tömör volt gyakorlat nélkül. Egyébként jól szervezett!” (B. Ottó)


„Összességében hasznosnak találtam. Sok mindenről tanultam már korábban, de az ismétlés sosem árt. Volt jó pár új dolog is. A mikroorganizmusok áttekintése kicsit hosszú lett, tekintve hogy ez haladó csoport volt. Túl sűrű és tömör volt az anyag. Ez 2 napba is belefért volna, vagy esetleg több órába.” (V. Brigitta)


„Gyógyszeripari vonalon kevésbé hasznosítható, de egyéb szempontból tökéletes volt. Leghasznosabbak a kimutatási módszerek rész volt. Kevésbé hasznos a prediktív modellek – a gyógyszeripar nem használja tudtommal.” (Osztafin Judit)


„Sok új információt kaptam. Leghasznosabb a tartósítási eljárások mikrobiológiai alapjai voltak. Kellemes, hasznos volt.” (dr. Sz-né V. Márta)


Haladó HACCP tanfolyam


„Leghasznosabb a validálás, verifikálás, belső audit részek voltak, részletes információkat kaptam.” (B. Eszter)


„Leghasznosabb rész az auditálás volt, jobban rávilágít, hogy mire kell figyelni a HACCP kézikönyv készítésénél.” (R. Katalin)


„Komplex módon történt a téma átvizsgálása. Hasznosak voltak a fogalmi magyarázatok. Szervezett, családias, volt lehetőség kérdezésre.” (M. Csaba)