Campden BRI logo
K+F, palyazatok

EIT Food HUB 2023-évi programok:


EIT

A Campden BRI Magyarország 2023. évi EIT Food HUB rendezvényei


EIT Food programok

EIT Food HUB 2022-évi programok:


EIT

Az EIT Food tevékenységei Magyarországon


EIT

EIT Food – a tagoknak kínált lehetőségek:


EIT Food Hub tevékenységek


Start-up tevékenységek: PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Kft.


EIT FOOD HUB 2021 TEVÉKENYSÉGEI AZ ÉLELMISZERIPAR RÉSZÉRE


EIT

A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft., az EIT Food a magyarországi képviselője, mint EIT Food Hub 2021-ben is megrendezi az EIT Food-hoz kapcsolódó rendezvényeket.


Bővebb információk hamarosan, kérünk, látogass vissza honlapunkra később!
EIT FOOD RIS FELLOWSHIPS és RIS TALENTS


EIT

Ösztöndíj program diplomás MSc-s, valamint Ph.D. hallgatók számára, akik felfedezik az élelmiszeripar munkalehetőségeit azáltal, hogy egyedi, professzionális, fizetett, 3-6 hónapos szakmai gyakorlaton vesznek részt az EIT Food RIS Fellowships keretében.


2 programlehetőség van: a RIS FELLOWSHIPS, melyet az MSc hallgatóknak és diplomásoknak szánnak, valamint a RIS TALENTS, melyet a Ph.D. hallgatóknak és postdoktoroknak szánnak. Mindkét program célja a közös gondolkodás előmozdítása, az egyéni innovációs készség, kompetenciák, új ismeretek, támogatása, hozzájárulni a tudomány fejlődéséhez, valamint megoldást találni az élelmiszeriparral kapcsolatos kihívásokra.


Jelentkezési határidő: 2021. április 12.

További információkért kattints ideEIT FOOD GOVERNMENT EXECUTIVE ACADEMY


EIT

Az EIT Food - Government Executive Academy egy vezetői szintű képzési program a dél- és kelet-európai országok közszféra képviselőinek, az állami szektorban dolgozó agrár-élelmiszeripari szakemberek, tudományos munkatársak számára, amely segít elmélyíteni ismereteiket az ágazati innovációkról, szabályozásról, valamint segíti kezelni az ágazat kihívásait.Jelentkezési határidő: 2021. április 23.

További információkért kattints ideEIT FOOD JUMPSTARTER


EIT

Új innovatív üzleti ötlet és a vállalkozás elindításának támogatására az EIT Jumpstarter újra összehozza Európa hat legnagyobb tematikus innovációs hálózatát. Az EIT Jumpstarter nyitva áll PhD hallgatók, fiatal kutatók és kezdő vállalkozók számára, akik meg szeretnék alapítani a jövő tudományos alapokon fekvő vállalkozását.Jelentkezési határidő: 2021. április 12.

További információkért kattints ideEIT FOOD TEAM-UP


EIT

A TeamUp egy 7 hónapos program, amely ragyogó újítókat keres és párosít kompatibilis és kiegészítő profilokkal. A TeamUp fontos eszközöket és támogatást nyújt startupok és kezdő vállalkozások beindításához, ideértve a szakértői segítséget, a világszínvonalú képzést, a mentorálást, a kapcsolatépítést és a finanszírozást.Jelentkezési határidő: 2021. április 18.

További információkért kattints ide
EIT FOOD TEST FARMS


EIT

A Test Farms program összekapcsolja a mezőgazdasági startupokat a gazdákkal és a teszt-földdel. E kapcsolatok megvalósításában az EIT Food segíteni kíván az innovatív agritech ötletek támogatásán keresztül, hogy validáljátok és teszteljétek termékeiteket és szolgáltatásaitokat, bemutassátok üzleti tevékenységeiteket az ügyfelek és a befektetők számára, támogatva az európai mezőgazdaság technológiai átalakítását.Jelentkezési határidő: 2021. április 30.

További információkért kattints ide
EIT FOOD BUSINESS CREATION
SEEDBED, FOOD ACCELERATOR NETWORK és RISINGFOODSTARS


EIT

Az EIT Food Európa-szerte támogatja az agrár-élelmiszeripari vállalkozókat, ösztönözve az innovációt, hogy megfeleljünk az előttünk álló élelmiszeripari kihívásoknak, valamint támogatja az egészségesebb, megbízhatóbb és fenntarthatóbb élelmiszer-rendszer létrehozását.


3 program került kiírásra.


Jelentkezési határidő: 2021. április 10.

További információkért kattints ide

SEEDBED:https://www.eitfood.eu/projects/seedbed

FOOD ACCELERATOR NETWORK: https://www.eitfan.eu/

RISINGFOODSTARS: https://www.eitfood.eu/projects/risingfoodstars
Az EIT Food projektjeiről bővebb információ:

További információkért kattints https://www.eitfood.eu/eit-food-projects/Food aktuális programjairól az eseménynaptár alapján tájékozódhat:

További információkért kattints https://www.eitfood.eu/events/Az EIT Food magyarországi honlapja itt található:

További információkért kattints https://www.eitfood.eu/in-your-country/country/hungary
EIT FOOD HUB 2020 TEVÉKENYSÉGEI AZ ÉLELMISZERIPAR RÉSZÉRE


EIT

EIT FOOD AWARENESS DAY


A rendezvények fő célja, az élelmiszeripari tisztánlátás elősegítése a fiatal szakemberek számára, valamint platform biztosítása a magyar egyetemi hallgatók és az élelmiszeripar képviselői számára a hálózatépítéshez, a szükséges információáramláshoz és kapcsolatépítéshez.


EIT FOOD AWARENESS DAY I.


A rendezvény időpontja: 2020.szeptember 25.

A rendezvény címe: “AZ EIT FOOD VÁLASZA AZ ÉLELMISZERELLÁTÓ RENDSZERT ÉRŐ KIHÍVÁSOKRA: VEVŐKÖZPONTÚSÁG ÉS AZ EGYETEMI HALLGATÓK ÉS FIATAL SZAKEMBEREK INNOVÁCIÓJÁT, VÁLLALKOZÓKÉPESSÉGÉT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEK” - A XXIII. MÉTE ORSZÁGOS TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA kísérő rendezvénye (online rendezvény).A rendezvény címe: “AZ EIT FOOD VÁLASZA AZ ÉLELMISZERELLÁTÓ RENDSZERT ÉRŐ KIHÍVÁSOKRA: VEVŐKÖZPONTÚSÁG ÉS AZ EGYETEMI HALLGATÓK ÉS FIATAL SZAKEMBEREK INNOVÁCIÓJÁT, VÁLLALKOZÓKÉPESSÉGÉT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEK” - A XXIII. MÉTE ORSZÁGOS TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA kísérő rendezvénye (online rendezvény).

Együttműködő partner: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem


EIT FOOD AWARENESS DAY II.


A rendezvény időpontja: 2020. november 19.

A rendezvény címe: “Az élelmiszer-előállítás hatékonyságának és fenntarthatóságának javítása”(online rendezvény)
HACKATHON, INNOVÁCIÓS PROJEKTVERSENY
ÉLELMISZERIPARI MODERNIZÁCIÓ A DIGITALIZÁCIÓ ÉS AZ IPAR 4.0 ESZKÖZEIVEL


A rendezvény időpontja: : 2020. november 06-08.

Az idei Hackathon témája: A VÁROSI ÉLELMISZER-ELLÁTÓ LÁNCOK ÁTALAKÍTÁSA AZ ÉLELMISZER VESZTESÉGEK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN DIGITALIZÁCIÓS MEGOLDÁSOKKAL
A XXI. századi modernizációs technológiák alkalmazása napjaink meghatározója. A cél olyan innovatív ötletek és javaslatok kidolgozása, melyeket segítségével az informatika, a mechatronika és az automatizálás eszközeivel az élelmiszeripar gyakorlati problémáira keresünk megoldást. A résztvevők 5-6 fős csapatokat dolgozzák ki szakértő mentorok segítségével az innovatív projektötleteiket. Ebben az évben a rendezvény online került megvalósításra.

Együttműködő partner: Eötvös Loránd Tudományegyetem és az EIT Digital
THE FOOD INDUSTRY’S RESPONSE TO THE COVID-19 CRISIS - CONSUMERS’ CONCERNS ON HYGIENE AND FOOD SAFETY


A rendezvény időpontja: 2020. szeptember 23.

A rendezvény címe: : “AZ ÉLELMISZERIPAR VÁLASZA A COVID-19 VÁLSÁGRA, A FOGYASZTÓK HIGIÉNIAI ÉS ÉLELMISZERBIZTONSÁGI AGGODALMAI” (online rendezvény)
EIT FOOD INNOVATION PRIZES


Az Innovation Prizes Európa egyik legnagyobb fiatal és korai szakaszban lévő (start-up) vállalkozásokat érintő versenye az élelmiszeriparban. A verseny nyertesei komoly pénzjutalomban részesülnek, hogy új termékek és szolgáltatások fejlesztésével elősegítség Európa élelmiszer rendszerének a fejlesztését, egészségesebbé, fenntarthatóbbá és megbízhatóbbá tételét. A pénzjutalmon kívül elérhetővé válik a nyertesek számára számos magas színvonalú képzés és az EIT szakértői közössége.


AZ INNOVATION PRIZE MAGYARORSZÁGI DÖNTŐJE ÉS A FELKÉSZÍTŐ BUSINESS TRAINING


A rendezvény időpontja: 2020. június 30. és július 15. (online rendezvény)

Együttműködő partner: Pannon Pro Innovációs Kft.

További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/innovation-prizesEIT FOOD RIS FELLOWSHIPS


RIS-országokból származó, különböző oktatási háttérrel rendelkező hallgató és diplomás fedezheti fel az élelmiszeriparban rejlő munkalehetőségeket, egyedi, professzionális, fizetett három hónapos szakmai gyakorlat során a RIS ösztöndíj keretében.


A RIS FELLOWSHIP MAGYARORSZÁGI VÁLOGATÓJA


A rendezvény időpontja: 2020. május 20. (online rendezvény)

Együttműködő partner: Pannon Pro Innovációs Kft.

További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/eit-food-ris-fellowships-2020
EIT FOOD RIS SOLUTIONS


Az EIT Food RIS Solutions program az ambiciózus hallgatók számára, akik részt kívánnak venni a partnerek által azonosított ipari problémák megoldásában. A kiválasztott csapatok 3 hónap alatt mentorok segítségével az ipar szempontjából releváns megoldásokat dolgoznak ki. A mentori időszak után a legjobb hallgatói csapatok esélyt kapnak arra, hogy meghívást kapjanak a Lengyelországban és Olaszországban szervezett Foodhatons-ra.


További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/eit-food-ris-solutions
RISING FOOD STARS


A Rising Food Stars egyesület a kiemelkedő fiatal vállalkozások számára hozzáférést biztosít a tudáshoz, a hálózatokhoz és lehetőséget biztosít arra, hogy aktívan részt vegyenek az EIT Food tevékenységeiben. Mindez lehetőséget ad arra, hogy egy magasabb szintre emeljék a vállalkozás nemzetközi versenyképességét.


További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/risingfoodstars
EIT FOOD SEEDBED


A jövő innovatív vállalkozóit segítő program. A program segítséget nyújt az innovatív ötletekkel rendelkező vállalkozások számára, hogy fel tudják mérni a termékük iránti piaci keresletet. A program több helyszínen (Spanyolország, Észak-Írország, Lengyelország) zajlik és 4 napos képzés keretében nyújt segítséget 20 csapatnak 4 hónapon keresztül. A program végén a csapatok bemutathatják az iparág szereplőinek a terveiket.


További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/seedbed
SUMMER SCHOOL ON NEW PRODUCT DEVELOPMENT FOR THE FOOD INDUSTRY – Nyári Egyetem: Termékfejlesztés az élelmiszeriparban


A program célja, hogy a különböző háttérrel rendelkező résztvevők az új termékek kifejlesztéséhez kapcsolódó módszerekről és technikákról új ismeretekkel gazdagodjanak. A 8 napos képzés keretében a témát elméleti és gyakorlati példákon keresztül ismertetik az előadók.


További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/summerschools-open-applications
EIT FOOD VENTURING SCHOOL


Fiatal szakemberek számára nyújt lehetőséget az innovatív ötleteik megvalósításához.
Az angol nyelvű 7 napos képzés során szakavatott oktatók segítségével a résztvevők a következő témákban kapnak betekintést: innováció az élelmiszeriparban, humán táplálkozási ismeretek, élelmiszer és digitalizáció, üzleti modellek.


További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/eit-food-venture-creation-school
EIT FOOD GOVERNMENT EXECUTIVE ACADEMY


Közigazgatásban dolgozó, innovációval és kutatással foglalkozó szakemberek számára.
Az EIT Food egy hetes, angol nyelvű képzési programot hirdet a központi és regionális közigazgatásban dolgozó szakemberek számára, akik a RIS+ - Research & Innovation Smart Specialisation Strategies kidolgozásában, működtetésében és/vagy monitoringjában vesznek részt.


Az EIT Food projektjeiről bővebb információ: https://www.eitfood.eu/eit-food-projects/


Az EIT Food aktuális programjairól az eseménynaptár alapján tájékozódhat: https://www.eitfood.eu/events/


Az EIT Food magyarországi honlapja itt található: https://www.eitfood.eu/in-your-country/country/hungary

EIT HUB 2019 TEVÉKENYSÉGEI AZ ÉLELMISZERIPAR RÉSZÉRE


EIT

CHAMPP: CONTEMPORARY CHALLENGES AND ISSUES OF THE POULTRY PRODUCTION SECTOR


A baromfitenyésztési ágazat aktuális kérdéseivel és kihívásaival foglalkozó konferencia. A konferencián a baromfiágazat és a Belfasti Egyetem szakértői tartanak előadásokat az állattenyésztéssel és állatjóléttel kapcsolatosan. A konferencia célja, hogy a szakértők és az ágazat szereplői együtt azonosítsák a baromfiágazat jelenlegi kihívásait és megoldásait.

A konferencia időpontja: 2019. október 28 hétfő, 10:00-15:00

Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.)

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges. A regisztráció módjáról hamarosan részletes információt küldünk.

További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#baromfitenyesztes


EIT FOOD RIS SOLUTIONS


Az EIT Food RIS Solutions egy új program ambiciózus hallgatók számára, akik részt kívánnak venni a partnerek által azonosított ipari problémák megoldásában. A kiválasztott csapatok 3 hónap alatt mentorok segítségével az ipar szempontjából releváns megoldásokat dolgoznak ki. A mentori időszak után a legjobb hallgatói csapatok esélyt kapnak arra, hogy meghívást kapjanak a Lengyelországban és Olaszországban szervezett Foodhatons-ra.


További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#ris0715


RIS FELLOWSHIPS


30, RIS-országokból származó, különböző oktatási háttérrel rendelkező hallgató és diplomás fedezheti fel az élelmiszeriparban rejlő munkalehetőségeket, egyedi, professzionális, fizetett három hónapos szakmai gyakorlat során a RIS ösztöndíj keretében.


További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#eitris


RISINGFOODSTARS


A RisingFoodStars egyesület a kiemelkedő fiatal vállalkozások számára hozzáférést biztosít a tudáshoz, a hálózatokhoz és lehetőséget biztosít arra, hogy aktívan részt vegyenek az EIT Food tevékenységeiben. Mindez lehetőséget ad arra, hogy egy magasabb szintre emeljék a vállalkozás nemzetközi versenyképességét.


További információ: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6568080766453055488


INNOVATION PRIZES


Az Innovation Prizes Európa egyik legnagyobb fiatal és korai szakaszban lévő (start-up) vállalkozásokat érintő versenye az élelmiszeriparban. A verseny nyertesei komoly pénzjutalomban részesülnek, hogy új termékek és szolgáltatások fejlesztésével elősegítség Európa élelmiszer rendszerének a fejlesztését, egészségesebbé, fenntarthatóbbá és megbízhatóbbá tételét. A pénzjutalmon kívül elérhetővé fog válni a nyertesek számára számos magas színvonalú képzés és az EIT szakértői közössége.


További információ: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6550369046599094272


EIT FOOD SEEDBED


A jövő innovatív vállalkozóit segítő program. A program segítséget nyújt az innovatív ötletekkel rendelkező vállalkozások számára, hogy fel tudják mérni a termékük iránti piaci keresletet. A program több helyszínen (Spanyolország, Észak-Írország, Lengyelország) zajlik és 4 napos képzés keretében nyújt segítséget 20 csapatnak 4 hónapon keresztül. A program végén a csapatok bemutathatják az iparág szereplőinek a terveiket.


A programhoz javasolt innovatív témák: • Az élelmiszer rendszer javítása az emberek egészségének szempontjából • Az élelmiszer rendszer javítása a környezet szempontjából • Az élelmiszer rendszer megbízhatóbbá és átláthatóbbá tétele

További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#EITSEEDBED


SUMMER SCHOOL ON NEW PRODUCT DEVELOPMENT FOR THE FOOD INDUSTRY – Nyári Egyetem: Termékfejlesztés az élelmiszeriparban


A program célja, hogy a különböző háttérrel rendelkező résztvevők az új termékek kifejlesztéséhez kapcsolódó módszerekről és technikákról új ismeretekkel gazdagodjanak. A 8 napos képzés keretében a témát elméleti és gyakorlati példákon keresztül ismertetik az előadók.


További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#summer


EIT FOOD VENTURING SCHOOL


Fiatal szakemberek számára nyújt lehetőséget az innovatív ötleteik megvalósításához.

Az angol nyelvű 7 napos képzés során szakavatott oktatók segítségével a résztvevők a következő témákban kapnak betekintést: innováció az élelmiszeriparban, humán táplálkozási ismeretek, élelmiszer és digitalizáció, üzleti modellek.


További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#Venturing


EIT FOOD GOVERNMENT EXECUTIVE ACADEMY


Közigazgatásban dolgozó, innovációval és kutatással foglalkozó szakemberek számára

Az EIT Food egy hetes, angol nyelvű képzési programot hirdet a központi és regionális közigazgatásban dolgozó szakemberek számára, akik a RIS+ - Research & Innovation Smart Specialisation Strategies kidolgozásában, működtetésében és/vagy monitoringjában vesznek részt.


További információ: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6541951205738852352


EIT AWARENESS DAY


A konferencia témája: Innovatív megközelítések a fogyasztói tudományban: gyakorlati alkalmazások az élelmiszer- és italágazatban. A rendezvényen a Campden BRI csoport szakértői és a Varsói egyetem szakértői tartanak előadásokat az új innovatív megközelítésekről a fogyasztói tudományban.


A konferencia időpontja: 2019. szeptember 11. szerda, 10:00-15:00


Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.)


A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceajBDpQMwfOgcJs-2xtPl77Yyi5bKk_KeOovbSCDXB5EecA/viewform


További információ: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6567340377001467904

További információ:

dr. Hegyi Adrienn, Campden BRI Magyarország

Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. 1096 Budapest, Haller u.2.
Tel: +(36) 1 433 14 84
E-mail: adrienn.hegyi@campdenbri.co.uk

Varsányi Kinga, Campden BRI Magyarország

Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. 1096 Budapest, Haller u.2.
Tel: +(36) 1 433 14 77
E-mail: kinga.varsanyi@campdenbri.co.uk