HACCP alaptanfolyam (LEVEL 2)
A Magyarországon legrégebben elérhető, gyakorlat centrikus HACCP alap-tanfolyamot azon vállalkozások részére ajánljuk, akik régi és/vagy új munkatársaiknak biztosítani szeretnék a HACCP rendszerükhöz nélkülözhetetlen tudást és készségeket.
A részvétel előnyei
A tanfolyam célja, hogy a résztvevők átfogó bevezetést kapjanak a HACCP (veszélyelemzés és kritikus szabályozási pontok) fogalmába, elveibe és módszertanába. A tanfolyam felépítése biztosítja a HACCP alapos megértését előadások és interaktív gyakorlatok keverékével.
A tanfolyam különösen alkalmas az új HACCP team tagok, a nem a „törzs” team résztvevői és olyan munkatársak számára, akiknek szükségük van a HACCP áttekintésére. Kiváló felfrissítésként is szolgál a tapasztaltabb személyzet számára, akik frissíteni szeretnék tudásukat.
A résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy a HACCP-ről szóló, angolszász területen elismert „2. szintű” (Level 2) képesítést szerezzenek („RSPH Level 2 Award in Understanding HACCP”. Ez a képesítés nem csak a szakmai referenciájukat növeli, hanem az élelmiszer-biztonság magas színvonalának fenntartása iránti elkötelezettségüket is alátámasztja.
Bár az alapvető élelmiszerbiztonsági ismeretek előzetes ismerete kívánatos, ez nem előfeltétele ennek a tanfolyamnak. Az élelmiszerbiztonsági alapelvek alapszintű ismeretével rendelkező résztvevők könnyebben megértik a HACCP fogalmait, de a tanfolyam úgy van felépítve, hogy a különböző szintű ismeretekkel rendelkező tanulók is részt vehessenek benne.
Tanfolyam tematikája:
• A HACCP háttere: A HACCP mint élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer eredetének és fejlődésének megértése.
• Bevezetés az előfeltételi programokba (PrP-k): A higiénikus környezet fenntartásához szükséges alapvető feltételek és tevékenységek feltárása az egész élelmiszerláncban.
• A HACCP Codex alapelvei: Útmutatás a Codex Alimentarius Bizottság HACCP alapelveinek hatékony alkalmazásához.
• Veszélyelemzés és Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP): a módszer létrehozásának háttere, elvei és előnyei
• A HACCP alapelvei
• Az élelmiszerbiztonsági veszélyek (kémiai, fizikai, biológiai) azonosítása
• A szabályozó módszerek kiválasztása
• A kritikus szabályozási pontok (CCP-k) azonosítása, felügyelő módszerek, helyesbítő tevékenységek meghatározása
• Esettanulmányok
• A HACCP előnyei: A HACCP bevezetésének előnyeinek kiemelése, beleértve a jobb élelmiszerbiztonságot, a jogszabályoknak való megfelelést és a fogyasztói bizalom erősödését.
• Fakultatív írásbeli vizsga a tanfolyam végén
Időtartama: 2 nap
Időpontok:
- 2025.09.16-17.
- 2025.11.04-05.
Részvételi díj: 135.000 Ft + ÁFA / fő
Vizsgalehetőség: 20.000 Ft + ÁFA vizsgadíj
Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)
Bővebb felvilágosítást ad
Berczeli Attila
Tel: +36 1 433 14 76
E-mail: attila.berczeli@campdenbri.co.uk
Általános információk: tanfolyam@campdenbri.co.uk