Campden BRI logo

Tanfolyamok

HACCP alaptanfolyam (LEVEL 2)


A Magyarországon legrégebben elérhető, gyakorlat centrikus HACCP alap-tanfolyamot azon vállalkozások részére ajánljuk, akik régi és/vagy új munkatársaiknak biztosítani szeretnék a HACCP rendszerükhöz nélkülözhetetlen tudást és készségeket.

A részvétel előnyei
A tanfolyam célja, hogy a résztvevők átfogó bevezetést kapjanak a HACCP (veszélyelemzés és kritikus szabályozási pontok) fogalmába, elveibe és módszertanába. A tanfolyam felépítése biztosítja a HACCP alapos megértését előadások és interaktív gyakorlatok keverékével. 

A tanfolyam különösen alkalmas az új HACCP team tagok, a nem a „törzs” team résztvevői és olyan munkatársak számára, akiknek szükségük van a HACCP áttekintésére. Kiváló felfrissítésként is szolgál a tapasztaltabb személyzet számára, akik frissíteni szeretnék tudásukat.

A résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy a HACCP-ről szóló, angolszász területen elismert „2. szintű” (Level 2) képesítést szerezzenek („RSPH Level 2 Award in Understanding HACCP”. Ez a képesítés nem csak a szakmai referenciájukat növeli, hanem az élelmiszer-biztonság magas színvonalának fenntartása iránti elkötelezettségüket is alátámasztja.

Bár az alapvető élelmiszerbiztonsági ismeretek előzetes ismerete kívánatos, ez nem előfeltétele ennek a tanfolyamnak. Az élelmiszerbiztonsági alapelvek alapszintű ismeretével rendelkező résztvevők könnyebben megértik a HACCP fogalmait, de a tanfolyam úgy van felépítve, hogy a különböző szintű ismeretekkel rendelkező tanulók is részt vehessenek benne.

Tanfolyam tematikája:

    • A HACCP háttere: A HACCP mint élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer eredetének és fejlődésének megértése.
    • Bevezetés az előfeltételi programokba (PrP-k): A higiénikus környezet fenntartásához szükséges alapvető feltételek és tevékenységek feltárása az egész élelmiszerláncban.
    • A HACCP Codex alapelvei: Útmutatás a Codex Alimentarius Bizottság HACCP alapelveinek hatékony alkalmazásához.
    • Veszélyelemzés és Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP): a módszer létrehozásának háttere, elvei és előnyei
    • A HACCP alapelvei
    • Az élelmiszerbiztonsági veszélyek (kémiai, fizikai, biológiai) azonosítása
    • A szabályozó módszerek kiválasztása
    • A kritikus szabályozási pontok (CCP-k) azonosítása, felügyelő módszerek, helyesbítő tevékenységek meghatározása
    • Esettanulmányok
    • A HACCP előnyei: A HACCP bevezetésének előnyeinek kiemelése, beleértve a jobb élelmiszerbiztonságot, a jogszabályoknak való megfelelést és a fogyasztói bizalom erősödését.
    • Fakultatív írásbeli vizsga a tanfolyam végén

Időtartama: 2 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 135.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: 20.000 Ft + ÁFA vizsgadíj

Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)

Bővebb felvilágosítást ad

Berczeli Attila

Tel: +36 1 433 14 76

E-mail: attila.berczeli@campdenbri.co.uk

Általános információk:  tanfolyam@campdenbri.co.uk