HACCP középhaladó tanfolyam (LEVEL 3)
A kétnapos gyakorlat orientált tanfolyamra a vállalatok azon munkatársainak jelentkezését várjuk, akik HACCP ismeretekkel rendelkeznek, de szeretnék azt elmélyíteni a és egy magasabb szintű tudáshoz jutni a működtetéssel kapcsolatosan.
A tanfolyamot azoknak is ajánljuk, akik régóta működtetnek HACCP rendszert, de a már kialakított rendszereknél több éves működtetés után is visszatérő hibák, illetve hiányosságok figyelhetők meg, melyek jelentős része a verifikáláshoz (igazolás) kapcsolható.
A kétnapos tanfolyamon esettanulmányok feladatainak megoldása kapcsán a gyakorlati ismeretek átadására törekszünk: példákon keresztül mutatjuk meg, hogyan kell a rendszer működtetésébe bevonni a dolgozókat, és milyen ellenőrzések, nyilvántartások szükségesek a hatékony működtetéshez és annak bizonyításához, elfogadtatásához. Ismertetésre kerül a HACCP rendszerek belső auditálása, valamint egyéb, az élelmiszer-biztonsági rendszer hatékony működését verifikáló módszer.
A részvétel előnyei
A tanfolyam célja, hogy az élelmiszerbiztonsági csoport tagjai alaposan megértsék az élelmiszerbiztonsági rendszer és annak működtetése fogalmait, elveit és módszertanát, beleértve a HACCP-t, valamint az előfeltételeket biztosító programok szerepét és fontosságát. Ezt a tanfolyam oktatói előadások, rövid gyakorlatok és esettanulmányok segítségével érik el. Kívánatos, hogy a résztvevők legalább az alapvető élelmiszerbiztonsági ismeretekkel rendelkezzenek.
A résztvevőknek lehetőségük van arra, hogy a HACCP-ről az angolszász területeken elismert középfokú (Level 3) képesítést szerezzenek („RSPH Level 3 Award in Understanding how to develop a HACCP Plan”).Tanfolyam tematikája:
- A HACCP alapelveinek és megvalósításának rövid áttekintése
- A hatékony alkalmazásba vétel gyakorlati lépései
- A rendszerek verifikálásának (igazolás) technikái
- Esettanulmányok, gyakorlatok (HACCP előfeltételi programok, termékleírás és folyamatábra készítése, élelmiszerbiztonsági veszélyek, veszélyek és lehetséges okok azonosítása, szabályzó módszerek kiválasztása, kritikus szabályozási pontok meghatározása, igazoló módszerek, HACCP belső audit)
Időtartama: 2 nap
Időpontok:
- 2025.10.14-15.
Részvételi díj: 135.000 Ft + ÁFA / fő
Vizsgalehetőség: 20 000 Ft + ÁFA vizsgadíj
Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)
Bővebb felvilágosítást ad
Berczeli Attila
Tel: +36 1 433 14 76
E-mail: attila.berczeli@campdenbri.co.uk
Általános információk: tanfolyam@campdenbri.co.uk