Campden BRI logo

Tanfolyamok

HACCP középhaladó tanfolyam (LEVEL 3)


A kétnapos gyakorlat orientált tanfolyamra a vállalatok azon munkatársainak jelentkezését várjuk, akik HACCP ismeretekkel rendelkeznek, de szeretnék azt elmélyíteni a és egy magasabb szintű tudáshoz jutni a működtetéssel kapcsolatosan.

A tanfolyamot azoknak is ajánljuk, akik régóta működtetnek HACCP rendszert, de a már kialakított rendszereknél több éves működtetés után is visszatérő hibák, illetve hiányosságok figyelhetők meg, melyek jelentős része a verifikáláshoz (igazolás) kapcsolható.

A kétnapos tanfolyamon esettanulmányok feladatainak megoldása kapcsán a gyakorlati ismeretek átadására törekszünk: példákon keresztül mutatjuk meg, hogyan kell a rendszer működtetésébe bevonni a dolgozókat, és milyen ellenőrzések, nyilvántartások szükségesek a hatékony működtetéshez és annak bizonyításához, elfogadtatásához. Ismertetésre kerül a HACCP rendszerek belső auditálása, valamint egyéb, az élelmiszer-biztonsági rendszer hatékony működését verifikáló módszer.

A részvétel előnyei

A tanfolyam célja, hogy az élelmiszerbiztonsági csoport tagjai alaposan megértsék az élelmiszerbiztonsági rendszer és annak működtetése fogalmait, elveit és módszertanát, beleértve a HACCP-t, valamint az előfeltételeket biztosító programok szerepét és fontosságát. Ezt a tanfolyam oktatói előadások, rövid gyakorlatok és esettanulmányok segítségével érik el. Kívánatos, hogy a résztvevők legalább az alapvető élelmiszerbiztonsági ismeretekkel rendelkezzenek.

A résztvevőknek lehetőségük van arra, hogy a HACCP-ről az angolszász területeken elismert középfokú (Level 3) képesítést szerezzenek („RSPH Level 3 Award in Understanding how to develop a HACCP Plan”).

Tanfolyam tematikája:

    • A HACCP alapelveinek és megvalósításának rövid áttekintése
    • A hatékony alkalmazásba vétel gyakorlati lépései
    • A rendszerek verifikálásának (igazolás) technikái
    • Esettanulmányok, gyakorlatok (HACCP előfeltételi programok, termékleírás és folyamatábra készítése, élelmiszerbiztonsági veszélyek, veszélyek és lehetséges okok azonosítása, szabályzó módszerek kiválasztása, kritikus szabályozási pontok meghatározása, igazoló módszerek, HACCP belső audit)

Időtartama: 2 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 135.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: 20 000 Ft + ÁFA vizsgadíj

Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)

Bővebb felvilágosítást ad

Berczeli Attila

Tel: +36 1 433 14 76

E-mail: attila.berczeli@campdenbri.co.uk

Általános információk:  tanfolyam@campdenbri.co.uk