Hőkezelési technológiák és validálásuk
A
hőkezelt termékek biztonságossága és minősége szempontjából kiemelt jelentősége
van mind a körültekintően kialakított és validált technológiának, mind a
technológiai folyamatokat irányító és a validálást elvégző szakembereknek
egyaránt. A tanfolyam minden olyan vállalat számára hasznos lehet, amely a
termékeit hőkezelésnek veti alá (sterilezi, pasztőrözi).
Az egynapos tanfolyam során a résztvevők áttekintést kapnak a különböző hőkezelési technológiákról, illetve röviden az aszeptikus gyártásról. A tanfolyamon megvitatásra kerülnek a hőkezelt termékek validálásának kérdései (a berendezések hőmérséklet eloszlásának és a termékek hőpenetrációs méréseinek végrehajtása, az eredmények kiértékelése, a mérő eszközökkel szemben támasztott követelmények s a challenge tesztek alapján végzett validálás egyaránt).
A tanfolyamot a termékeiket hőkezelő élelmiszeripari vállalatok üzemi vezetői (termelésirányítói, gyártásvezetői, művezetői,) minőségirányítási, új termék és technológia fejlesztő szakemberei, technológusai számára egyaránt ajánljuk.
Tanfolyam tematikája:
- Kórokozó és romlást okozó mikroorganizmusok és a hőkezelés, rövid áttekintés
- Bevezetés a hőkezelésbe
- Hőkezelést befolyásoló termék, csomagolás, berendezés és folyamat jellemzőkről röviden
- Forrón töltés
- Az élelmiszerek pH-ja és a hőkezelés
- Pasztőrözött és hűtést igénylő termékek
- Hagyományos hőkezelési technológiák / retorták
- Csomagolt termékek szakaszos / folyamatos pasztőrözése
- Folytonos áramlású hőkezelési technológiák
- Aszeptikus technológiákról röviden
- Hőkezelési technológiák validálása
- Hőkezelés: új fejlesztési irányzatok
Időtartama: 1 nap
Időpontok:
- 2025.11.18
Részvételi díj: 88.000 Ft + ÁFA / fő
Vizsgalehetőség: 20.000 Ft + ÁFA vizsgadíj
Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)
Bővebb felvilágosítást ad
dr. Hegyi Adrienn
Tel: +36 1 433 14 84
E-mail: adrienn.hegyi@campdenbri.co.uk
Általános információk: tanfolyam@campdenbri.co.uk