Campden BRI logo

Tanfolyamok

Az Egyesült Államok piacaira történő élelmiszer beszállítás/exportálás feltételei, követelményei (2,5 nap) MEGÚJULT KÉPZÉSI ANYAGGAL


Megújult a PCQI képzés (2025.01.01 től a 2. verzió szerint zajlik a képzés)

Az FSMA (Food Safety Modernization Act) 2 képzés az Amerikai Egyesült Államokba exportáló élelmiszeripari vállalkozások számára nyújt segítséget az új élelmiszerbiztonsági törvényeknek való megfelelésben. Íme egy rövid összefoglaló a képzésről:

 

Cél:

  • Az FSMA által előírt követelmények megismertetése.
  • A résztvevők felkészítése a "Preventive Controls Qualified Individual (PCQI)" szerepre, mert a tanfolyam sikeres elvégzésével az FSPCA rendszerében regisztrált, e tanfolyam elvégzését bemutató bizonyítvánnyal rendelkező, úgynevezett „PCQI” személyekké válhatnak.
  • Segítségnyújtás a vállalkozásoknak az új követelményeknek való megfelelésben.

 

Röviden a FSMAról

A 2016 szeptemberétől érvényben lévő új Élelmiszerbiztonsági Törvény (Food Safety Modernisation Act /FSMA/) az Amerikai Egyesült Államokba exportáló élelmiszeripari vállalkozások számára az államokban működő vállalkozásokra is érvényes követelményeket ír elő. A követelmény lényeges eleme, hogy a cégek rendelkezzenek minden telephely számára elérhető, a fenti követelményeket ismerő, és a szükséges képzésben részesülő szakemberrel.
A rendelet „Code of Federal Regulation rule 117” eleme megköveteli, hogy bizonyos tevékenységeket képzett - úgynevezett Preventive Controls Qualifies Individual/ (PCQI) (rendeletben definiált fogalom) - szakemberek végezzenek. FSMA ajánlja, hogy a beszállítói auditokért felelős személy is rendelkezzen ilyen ismeretekkel.
A tanfolyam során átadásra kerülő angol nyelvű tananyag az Food Safety Preventive Controls Alliance (FSPCA) által lett kidolgozva, az FDA ajánlásával. A Campden BRI Magyarország által tartott tanfolyam az FSPCA által a megtartás előtt regisztrált, követi az eredeti standardizált anyagot. A résztvevők a teljes tananyagot megkapják angol nyelven, a vetített fóliákat, esettanulmányokat magyar nyelven is.
A tanfolyam magyar nyelvű.

Kinek ajánlott:

  • Azoknak a vállalkozásoknak, akik az Egyesült Államokba élelmiszert szállítanak vagy ezt tervezik.
  • Élelmiszer-biztonsági vezetőknek,
  • Mindazoknak, akik érdekeltek egy FSMA megelőző ellenőrzések szabálynak megfelelő integrált rendszer fenntartásában.

A tanfolyam bemutatja az élelmiszer- előállítókra vonatkozó amerikai követelményeket, a meglévő élelmiszer-biztonsági rendszerekhez képest meglévő különbségeket és azok megvalósítását segítő gyakorlati megoldásokat, jó gyakorlatokat.
Ezek alkalmazása elősegíti a vállalkozások által működtetett élelmiszerbiztonsági rendszerek FSMA-ban megfogalmazott követelményeknek való megfelelését. A bemutatásra kerülő megoldások megértéséhez szükségszerű a Jó Gyártási/Higiéniai Gyakorlat (GMP/GHP), a kockázatelemzésen alapuló élelmiszerbiztonsági alapelvek, stb. alapos ismerete. A résztvevők szakmai hátterének függvényében a tanfolyam ezen elemeket is áttekinti.
A rendeletben előírt Élelmiszerbiztonsági Terv („Food Safety Plan”) kidolgozására számos megközelítés létezik, a tanfolyam keretein belül lehetőség nyílik a különböző megközelítések értelmezésére, megvitatására, a résztvevők és az oktatók közötti egyeztetésekre.
A tanfolyamon az oktatók esettanulmányokon keresztül mutatják be a rendszer elemeit, a gyakorlatok megoldása során a gyakorlati ismeretek hatékony átadására törekszenek.
A tanfolyam nem iparág, vagy vállalkozás specifikus!

 

Eredmény:

  • A résztvevők megszerzik a szükséges ismereteket az FSMA követelményeinek való megfeleléshez.
  • Lehetőséget kapnak a "PCQI" képesítés megszerzésére.

 

A képzés célja, hogy segítse az élelmiszeripari vállalkozásokat az amerikai piacra való belépésben, és biztosítsa az élelmiszerbiztonsági előírások betartását.


Tanfolyam tematikája:

  • képesítést szereznek az FSPCA által megkövetelt Megelőző Tevékenységekre, amelyek nélkülözhetetlenek az Egyesült Államokba történő beszállításhoz, 
  • elsajátítják az úgynevezett „HARPC” élelmiszerbiztonsági terv kidolgozását,
  • ismereteket szereznek az új Food Safety Modernisation Act /FSMA/ rendeletről,
  • az elméleti alapok mellett esettanulmányokon keresztül - interaktív módon -gyakorolhatják a legjobb gyakorlat különböző elemeit.


Időtartama: 2.5 nap
(20 óra)

Időpontok:

Részvételi díj: 499 000 Ft + ÁFA / fő

Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)

Bővebb felvilágosítást ad


Hegyi Adrienn
Tel: +36 1 433 1470
 tanfolyam@campdenbri.co.uk



*Megjegyzés: ezen tanfolyamunkra egyedi kedvezményt tudunk adni (nem vonatkozik rá a többi tanfolyamainknál alkalmazott általános kedvezmény), ennek mértékéről a beküldött jelentkezések után állapodunk meg.