Campden BRI logo

Tanfolyamok

Eltérő higiéniai kockázatú övezetek kialakítása és működtetése


A különböző higiéniai kockázatú övezetek szakszerű elkülönítése és megfelelő kialakítása alapvető feltétele a biztonságos élelmiszer-előállításnak. A kórokozók által okozott keresztszennyeződés megelőzése csak akkor lehet hatékony, ha az élelmiszer-előállítási környezetben világosan meghatározott és fizikailag is elkülönített higiéniai zónák működnek. Ezt a megközelítést ma már a nemzetközi kereskedelmi láncok által megfogalmazott élelmiszerbiztonsági szabványok (pl. BRCGS, IFS) is kiemelten kezelik.

A higiéniai övezetek kialakításának alapelveit már az üzem tervezési szakaszában célszerű figyelembe venni, hiszen ez jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a későbbi működés során. Ugyanakkor a meglévő üzemek esetében is elengedhetetlen ezen elvek ismerete, hiszen az utólagos módosítások során is biztosítani kell a higiéniai szétválasztás követelményeinek teljesülését.

A tanfolyam nemcsak az övezeti kialakítás elméleti alapjait mutatja be, hanem gyakorlati útmutatást is nyújt az egyes zónák működtetéséhez szükséges higiéniai ismeretekről. Külön figyelmet fordítunk a magas kockázatú és fokozott gondosságot igénylő területekre, valamint az ezekben elhelyezett berendezések higiénikus kezelésére és karbantartására.


Tanfolyam tematikája:

    • Bevezetés a higiéniai övezetek fogalmába
    • Higiéniai övezetek típusai és kockázati besorolása
    • Övezeti szétválasztás alapelvei
    • Tervezési szempontok új létesítmények esetén
    • Meglévő üzemek átalakítása, fejlesztése
    • A zónák működtetésének gyakorlati kérdései
    • Esettanulmányok és gyakorlati példák

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 88.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: nincs

Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)

Bővebb felvilágosítást ad

Kertész Zsófia
Tel: +36 1 433 14 88
E-mail: zsofia.kertesz@campdenbri.co.uk

Általános információk:  tanfolyam@campdenbri.co.uk