Campden BRI logo

Tanfolyamok

A környezeti mintavételezés fontossága és helyes gyakorlata


A környezeti mintavételezés elsődleges célja, hogy még azelőtt felismerje és lehetőség szerint megszüntesse az üzemi környezetben jelen lévő kórokozók és romlást okozó mikroorganizmusok által jelentett veszélyeket, mielőtt azok ténylegesen megjelennének a késztermékben. Ez a megelőző szemlélet kulcsfontosságú az élelmiszerbiztonság szempontjából, hiszen a mikrobiológiai szennyeződések gyakran nem a nyersanyagból, hanem a gyártási környezetből származnak.

A megfelelően kialakított és rendszeresen végzett környezeti mintavételezés lehetővé teszi a gyártási területek higiéniai állapotának folyamatos nyomon követését, a kritikus pontok azonosítását, valamint a tisztítási és fertőtlenítési eljárások hatékonyságának ellenőrzését. Ezáltal jelentősen csökkenthető az élelmiszerek mikroorganizmusokkal történő keresztszennyeződésének kockázata, ami nemcsak a fogyasztók egészségét védi, hanem hozzájárul a vállalat jó hírnevének és piaci pozíciójának megőrzéséhez is.


Tanfolyam tematikája:

    • A környezeti mintavétel jelentősége
    • A mikrobiológiai szennyeződések áttekintése
    • A mikrobiológiai szennyezősék forrásai
    • A környezeti mintavételezés felületei
    • A környezeti mintavételezés kivitelezésének jó gyakorlata
    • A környezeti mintavételezés validálása és verifikálása
    • A BRCGS8 és az IFS Food 8 szabványok követelményei


Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 88.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: nincs

Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)

Bővebb felvilágosítást ad

Kertész Zsófia
Tel: +36 1 433 14 88
E-mail: zsofia.kertesz@campdenbri.co.uk

Általános információk:  tanfolyam@campdenbri.co.uk