Campden BRI logo

Tanfolyamok

A környezeti mintavételezés fontossága és helyes gyakorlata


A környezeti mintavétel célja, hogy még azelőtt azonosítsa és megfelelően kezelje az üzemi környezetben felmerülő kórokozó és romlást okozó mikroorganizmusok jelentette kockázatokat, hogy azok a termékben ténylegesen megjelennének. Az élelmiszerek mikroorganizmusokkal történő keresztszennyeződésének megelőzése érdekében kiemelt jelentősége van az élelmiszer gyártó környezet megfelelő mintavételezésének.

A környezeti mintavételezés külön szabványpontként jelen van a BRC 8 (4.11.8 "Environmental monitoring") kiadásában. Illetve 2020 novemberétől kezdődően az IFS szabvány is foglalkozik a vállalat környezeti mintavételre vonatkozó kockázatelemzésével és a vállalat ezen területen végzett tevékenységgel. A követelményt a 2020. augusztusi IFS doktrinával vezették be.

Tanfolyam tematikája:

    •    A környezeti mintavétel jelentősége
    •    A mikrobiológiai szennyeződések áttekintése
    •    A mikrobiológiai szennyezősék forrásai
    •    A környezeti mintavételezés felületei
    •    A környezeti mintavételezés kivitelezésének jó gyakorlata
    •    A környezeti mintavételezés validálása és verifikálása
    •    A BRC8 és az IFS 7 szabványok követelményei

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 79.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: nincs

Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)

Bővebb felvilágosítást ad

Kertész Zsófia, fejlesztőmérnök
Tel: +361-433-1488
Emailcím: tanfolyam@campdenbri.co.uk