Élesztők és penészek előfordulása és szabályozása az élelmiszeripari üzemekben
Az élesztő és penészgombák mindenütt jelen vannak, s egyes felmérések szerint az általuk okozott veszteségek a világ élelmiszer termelésének 5 – 10%-át teszik ki, amely meghaladja az összes többi mikroorganizmus okozta veszteségeket.
A képzés célja, hogy átfogó ismereteket adjon az élelmiszeriparban dolgozók számára az élesztők – penészek okozta problémáról, s bemutassa a szabályzásukhoz szükséges módszereket – eljárásokat.
A tanfolyamot minden olyan szakembernek ajánljuk, aki átfogó ismereteket szeretne hallani az élesztő és penészgombákról és/vagy a vállalatánál tevékenyen részt vesz az élesztők és penészek okozta veszteségek megelőzésében – csökkentésében.
Tanfolyam tematikája:
- Áttekintés, jelentőség,
- A penészek és élesztők szaporodását befolyásoló tényezők
- Élesztő és penészgombák előfordulása és szabályozása élelmiszeripari üzemekben
- Sütőipari üzemekben,
- Tejipari üzemekben,
- Gyümölcsöt feldolgozó üzemekben (pl. konzerviparban)
- Élesztő és penészgombák kimutatási, azonosítási módszereinek rövid ismertetése
Időtartama: 1 nap
Időpontok:
- 2025.06.03
Részvételi díj: 80.000 Ft + ÁFA / fő
Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)
Bővebb felvilágosítást ad
Baár Csaba
Tel: +361-433-1482
Emailcím:
tanfolyam@campdenbri.co.uk