Campden BRI logo

Tanfolyamok

Élesztők és penészek előfordulása és szabályozása az élelmiszeripari üzemekben


​Az élesztő és penészgombák mindenütt jelen vannak, s egyes felmérések szerint az általuk okozott veszteségek a világ élelmiszer termelésének 5 – 10%-át teszik ki, amely meghaladja az összes többi mikroorganizmus okozta veszteségeket.
 A képzés célja, hogy átfogó ismereteket adjon az élelmiszeriparban dolgozók számára az élesztők – penészek okozta problémáról, s bemutassa a szabályzásukhoz szükséges módszereket – eljárásokat.
A tanfolyamot minden olyan szakembernek ajánljuk, aki átfogó ismereteket szeretne hallani az élesztő és penészgombákról és/vagy a vállalatánál tevékenyen részt vesz az élesztők és penészek okozta veszteségek megelőzésében – csökkentésében.

Tanfolyam tematikája:

    • Áttekintés, jelentőség,
    • A penészek és élesztők szaporodását befolyásoló tényezők
    • Élesztő és penészgombák előfordulása és szabályozása élelmiszeripari üzemekben
      • Sütőipari üzemekben,
      • Tejipari üzemekben,
      • Gyümölcsöt feldolgozó üzemekben (pl. konzerviparban)
    • Élesztő és penészgombák kimutatási, azonosítási módszereinek rövid ismertetése

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 59.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: nincs

Bővebb felvilágosítást ad

Baár Csaba

Tel: +36 1 433 1482 , +36 1 433 1470