Campden BRI logo

Tanfolyamok

Élesztők és penészek előfordulása és szabályozása az élelmiszeripari üzemekben


Az élesztő- és penészgombák szinte mindenhol jelen vannak a környezetünkben, és az élelmiszeripar számára komoly kihívást jelentenek. Egyes nemzetközi becslések szerint az általuk okozott veszteségek a globális élelmiszertermelés 5–10%-át is elérhetik – ez meghaladja az összes többi mikroorganizmus által okozott veszteséget. A mikrobiológiai romlás, a termékek eltarthatóságának csökkenése, valamint az esetleges egészségügyi kockázatok mind olyan tényezők, amelyek indokolttá teszik a gombák elleni hatékony fellépést.

A tanfolyam célja, hogy átfogó, gyakorlatorientált ismereteket nyújtson az élelmiszeriparban dolgozó szakemberek számára az élesztők és penészgombák által okozott problémákról, valamint bemutassa azokat a megelőzési és szabályozási módszereket, amelyekkel ezek a veszteségek jelentősen csökkenthetők. A képzés során kitérünk a gombák élettani sajátosságaira, megtelepedési és szaporodási feltételeikre, valamint a higiéniai, technológiai és környezeti kontroll lehetőségeire.


Tanfolyam tematikája:

    • Áttekintés, jelentőség,
    • A penészek és élesztők szaporodását befolyásoló tényezők
    • Élesztő és penészgombák előfordulása és szabályozása élelmiszeripari üzemekben
      • Sütőipari üzemekben,
      • Tejipari üzemekben,
      • Gyümölcsöt feldolgozó üzemekben (pl. konzerviparban)
    • Élesztő és penészgombák kimutatási, azonosítási módszereinek rövid ismertetése

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 88.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: nincs

Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)

Bővebb felvilágosítást ad

Kertész Zsófia
Tel: +36 1 433 14 88
E-mail: zsofia.kertesz@campdenbri.co.uk

Általános információk:  tanfolyam@campdenbri.co.uk