BRCGS Food 9. szabvány követelményei
2022. augusztusában jelent meg a BRCGS Food élelmiszer-biztonsági és -minőségi szabvány legújabb, 9. kiadása. Az új kiadás szerinti auditok 2023. február 1-től kötelezőek.
Tanfolyam tematikája:
- A Codex 2020-as új követelmények beépítése a HACCP szakaszba: változások esetén a HACCP-validálása még a gyártás megkezdése előtt
- Az élelmiszer-biztonságra, hitelességre, jogszabályi megfelelésre és minőségre vonatkozó hivatkozások következetesebb frissítése a szabványban
- Az élelmiszer-biztonsági kultúra fontosságának és számos elemének megerősítése
- A belső auditok nagyobb fontossága
- Frissült a 8. (Nagy higiéniai kockázatú), 9. (Forgalmazott termékek) és 3.5.4 (Kiszervezett gyártás) szakasz
- Új gépek, berendezések beszerzésére és telepítésére, valamint a mozgatható és az akkumulátoros eszközökre vonatkozó további követelmények
- Változások az élelmiszervédelem (4.2) és az élelmiszercsalás (5.4) fejezetekben és a termékfejlesztésben
- Fémdetektorok és röntgen idegenanyag-észlelő berendezések ellenőrzési követelményei
- Üzemi laboratóriumi kialakítása (5.6), a Környezeti monitoringgal kapcsolatos határértékek (4.11.8)
- A szolgáltatókra vonatkozó 3.5.3.1. pont meglévő követelményei már az élelmiszer-biztonsági tanácsadókra konzultánsokra is kiterjednek.
Ezen tanfolyamunkon részletesen, példákkal és az elmúlt évek auditori tapasztalataival illusztrálva ismertetjük a BRCGS 9 főbb változásait:
A tananyag részeként tanfolyami résztvevőink megkapják a
BRCGS 9 szabvány főbb változásainak nemhivatalos, Campden által készített
fordítását is.
Időtartama: 1 nap
Időpontok:
- 2025.09.22
Részvételi díj: 88.000 Ft + ÁFA / fő
Vizsgalehetőség: 20.000 Ft + ÁFA vizsgadíj
Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)
Bővebb felvilágosítást ad
Szentgyörgyi Ákos
Tel: +36 1 433 14 81
E-mail: akos.szentgyorgyi@campdenbri.co.uk
Általános információk: tanfolyam@campdenbri.co.uk