Campden BRI logo

Tanfolyamok

IFS Food v8 – szabványváltás, új követelmények


​Kevesebb, mint egy évvel az IFS Food 7 bevezetése után, 2022 áprilisában az IFS bejelentette a szabvány felülvizsgálatát, azzal indokolva, hogy szükséges az új Codex Alimentarius kiadás és a 2022. júniusában kiadott ISO 22003-2 (az élelmiszer-biztonsági rendszer értékelését és tanúsítását végző szervekre vonatkozó követelmények) szabvány követelményeinek beépítése. Az audit-protokollban szintén szembeötlő, hogy az IFS „értékeléseket” a jövőben ismét „audit”-nak fogják nevezni, továbbá változásokat terveznek incidensek esetén az IFS felé történő értesítések tekintetében: 10 munkanapon belül kiváltó ok-elemzést kell leadni az IFS felé.
Az előzetes információk alapján az IFS 8 még nagyobb jelentőséget tulajdonít a termék- és folyamatszemléletnek. A Codex Alimentarius kiigazításai, különös tekintettel a HACCP-terv szükséges érvényesítésére, további új kihívások elé állítják az élelmiszer-ipari vállalkozókat. A szabvány több területen (pl. csomagolóanyagok funkcionális zárórétegei, takarítási műveletek, berendezések kiválasztása) bővült igazolási (validálás) követelményekkel; a tanfolyamon értelmezzük ezek jelentését és megvalósításai lehetőségeit.
Az IFS Food 8 tanfolyamunkat első alkalommal a szabvány megjelenését követően (előreláthatólag még április – május hónapban) tartjuk meg. A résztvevők a hivatalos magyar fordítás megjelenése előtt megkapják a szabványkövetelmények Campden által készített nem hivatalos fordítását.
A tanfolyami időpontokért kérjük figyelje a tanfolyami oldalunkat.Tanfolyam tematikája:

Időtartama: 2 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 88.000 Ft + ÁFA / fő

Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)

Bővebb felvilágosítást ad

Szentgyörgyi Ákos
Tel: +361-433-1481
Emailcím: tanfolyam@campdenbri.co.uk