Jó Gyártási Gyakorlat az élelmiszeriparban
Az élelmiszereink biztonságának és egyenletes minőségének eléréséhez az élelmiszeripari üzemek működésében alapvető fontossága van a Jó Gyártási Gyakorlat ismeretének és alkalmazásának.
Az egynapos tanfolyamunkon élelmiszer ágazattól függetlenül a legfontosabb jellegzetes követelmények és gyakorlat bemutatására törekszünk, melynek során a résztvevők számára összefoglaljuk a biztonságos élelmiszerek egyenletes és jó minőségű előállításához szükséges GMP/GHP alapjait, a szükséges általános szabályokat és elvárásokat.
Tanfolyam tematikája:
• Üzemi környezetnek, üzem elrendezésének (szennyezett és tiszta övezetek megfelelő elválasztása), szellőzésének, világításának, lefolyók kialakításának általános szabályai – rövid összefoglalás
• Öltözők, mellékhelyiségek, szociális létesítmények
• Üzemi területek és berendezések tisztításának-fertőtlenítésének általános szabályai, tisztítószerek és munkaeszközök kezelése
• Padozat, falak, mennyezet, szerelvények, nyílászárók (ajtók, ablakok) kialakítása – rövid áttekintés
• Berendezések kialakítása és elhelyezése – rövid áttekintés
• Ellenőrző és mérő berendezések kezelése - kalibrálása
• Karbantartásról röviden
• Élelmiszer hulladékok kezelésének áttekintése
• Vízellátás, vízszolgáltató rendszerek – rövid áttekintés
• Anyagok és termékek kezelése és raktározása – rövid áttekintés
• Csomagoló anyagok, élelmiszerek csomagolása – rövid áttekintés
• Hőkezelésről röviden
• Allergén szennyezés elleni védelemről röviden
• Állati kártevők elleni védelem áttekintése
• Személyi higiénia általános szabályainak áttekintése
• A képzésről röviden
• Szállítás – rövid áttekintés
Időtartama: 1 nap
Időpontok:
- 2024.09.03
Részvételi díj: 70 000 Ft + ÁFA / fő
Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)
Bővebb felvilágosítást ad
Baár Csaba
Tel: +361-433-1482
Emailcím:
tanfolyam@campdenbri.co.uk