Mikrobiológiai alapok élelmiszeriparban dolgozók számára
Az alaptanfolyamot elsősorban az élelmiszeriparban dolgozó nem mikrobiológus végzettségű szakembereknek ajánljuk, akiknek a munkája azonban megkövetel bizonyos fokú mikrobiológia ismereteket.
A tanfolyam célja az élelmiszer-mikrobiológia és élelmiszerbiztonság mikrobiológiai alapjaihoz kapcsolódó alapelvek megismerése, illetve a leggyakoribb élelmiszerromlást, valamint élelmiszer eredetű megbetegedést okozó patogének bemutatása.
Tanfolyam tematikája:
- Mikroorganizmusok fajtái, szaporodási körülményei
- Baktériumok szaporodását befolyásoló tényezők
- Élelmiszermérgezést és fertőzést okozó mikroorganizmusok (Salmonella, Campylobacter, Listeria, E. coli, Clostridiumok, Staphylococcus aureus, Bacillus, Yersinia, Vibriók)
- Élelmiszerromlást okozó mikroorganizmusok
- Élelmiszerben előforduló vírusok
- Higiéniai követelmények az élelmiszeriparban, rövid áttekintés
Időtartama: 1 nap
Időpontok:
- 2025.02.25