Campden BRI logo
.


KSM Vision


Öntanuló és automatikusan kalibrálható látórendszer kidolgozása az élelmiszer címkék ellenőrzésére


Az élelmiszerek megfelelő jelölése létfontosságú. Az élelmiszer-előállítók kötelesek bizonyos információkat megadni a termékről a jelölésen, hogy a fogyasztók tájékozott döntést hozhassanak vásárláskor.


A hibás címkézés és csomagolás a termékvisszahívások egyik vezető oka világszerte. termékvisszahívások hatalmas kárt okozhatnak a vállalatok számára.


A visszahívások kockázatának elkerülése érdekében az élelmiszerelőállító-vállalatok az élelmiszerek címkézésének és csomagolásának megfelelőségét biztosítandó eljárásokat vezetnek be. Ezek általában az operátorok, dolgozók jelenlétét és beavatkozását igénylik.


A projekt célja, hogy teljesen automatizálja a címkék minőségellenőrzési rendszerét. A gyártósoron egy kamerarendszer alkalmazásával nagy felbontású képek készülnek. Készült képek elemzését a projekt során kifejlesztett algoritmusok végzik, annak érdekében, hogy az esetleges hibák azonosításra kerüljenek.


A kifejlesztett rendszer a Maspex Group két leányvállalatánál kerül kifejlesztésre és tesztelésre, elsősorban üvegek és tasakok címke ellenőrzésére.


A rendszer lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy valós időben reagáljanak a csomagoláson vagy a címkéken található hibákra, ezzel javítva a termelés hatékonyságát, és csökkentsék a reklamációk és visszahívások kockázatát.


Project partnerek: KSM Vision, Maspex Group, Fruktus Agros Nova, Tymbark-MWS, Campden BRI Magyarország


A projekt időtartalma: 2023 október 1-2025. Szeptember 30.


A projekt az EIT Food társfinanszírozásával jöhetett létre.


A projekt azonosítója: 23191Kapcsolódó szolgáltatásaink

További információért: